«Είμαι αλεξίσφαιρος» — Κριστιάνο Ρονάλντο ανταποκρίνεται στην αντίδραση της συνέντευξης

Ο πέντε φορές νικητής της Ballon d’Or μίλησε στον Τύπο για πρώτη φορά από τότε που η συνέντευξή του με τον Piers Morgan έγινε παγκόσμια.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπερασπίστηκε τη συνέντευξή του με τον Piers Morgan και κατέτρεψε προτάσεις αναταραχών στο στρατόπεδο της Πορτογαλίας.

Εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν από όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα για να παρακολουθήσουν την 90λεπτη συνέντευξη του Ronaldo με τον Morgan στο TalkTV, όπου ο επιθετικός άσκησε ανοιχτά κριτική στην Manchester United και τον διευθυντή Erik ten Hag.

Ωστόσο, ενώ ο χρόνος του Ρονάλντο στο Old Trafford φαίνεται να έχει φτάσει στο τέλος της, ο αρχηγός της Πορτογαλίας επικεντρώνεται μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που με συμπαθούν. Αυτό είναι που με παρακινεί. Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσει για αυτό. Η χαρά των παιδιών», δήλωσε ο Ρονάλντο σε συνέντευξη Τύπου στο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Πορτογαλίας.

«Ο συγχρονισμός είναι πάντα συγχρονισμός. Από την πλευρά σας, είναι εύκολο να δούμε πώς μπορούμε να επιλέξουμε χρονοδιαγράμματα. Μερικές φορές γράφετε αλήθειες, άλλοτε γράφετε ψέματα.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Μιλάω όποτε θέλω. Προσωπικό, παίκτες, όλοι με γνωρίζουν, ξέρουν τι σκέφτομαι, με ξέρουν από τότε που ήμουν 11, δεν θα επηρεαστούν από αυτά που λένε οι κριτικοί».

Ο 37χρονος επέμεινε επίσης ότι η συνέντευξή του δεν πρόκειται να εκτροχιάσει τις προετοιμασίες της Πορτογαλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και επέκρινε τα ΜΜΕ επειδή ρωτούσαν τους συμπαίκτες του γι’ αυτό.

«Σας παρακαλώ, μην ρωτάτε τους παίκτες για μένα», είπε ο Ρονάλντο.

«Ρώτα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαι αλεξίσφαιρος. Έχω θωρακισμένο μυαλό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό το πρόσφατο επεισόδιο, αυτή η συνέντευξη, και άλλα επεισόδια με άλλους παίκτες που συμβαίνουν μερικές φορές, μπορεί μερικές φορές να ταρακουνήσει τον παίκτη, αλλά δεν θα ταρακουνήσει την ομάδα.

«Ο καθένας θέλει πραγματικά αυτό το διαγωνισμό, ο καθένας θέλει να παίξει, το οποίο είναι κάτι που μου αρέσει να βλέπω. Η φιλοδοξία είναι πολύ υψηλή».

Όταν ρωτήθηκε για τις υποτιθέμενες παγωμένες ανταλλαγές του με τον Bruno Fernandes και τον Joao Cancelo, ο Ρονάλντο απάντησε: «Έκανα ένα αστείο με τον Bruno, με τον οποίο έχω μια εξαιρετική σχέση.

«Η πτήση του καθυστέρησε και τον ρώτησα αν είχε έρθει με πλοίο. Ήταν ένα αστείο, όπως ήταν με τον Joao Cancelo.»