«Είμαι ένας από τους πιο μισητούς παίκτες στο ποδόσφαιρο»

Το ιδίωμα «μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του» δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό για ορισμένους ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα από το ποιοι μπορεί να είναι.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι ο Τζόρντι Άλμπα.

Η Barcelona full-back πιστεύει ότι είναι ένας από τους πιο μισητούς ποδοσφαιριστές λόγω του αγωνιστικού στυλ του παιχνιδιού. Ωστόσο, εκτός γηπέδου, ισχυρίζεται ότι «ο ανθρώπινος Jordi’ είναι εντελώς διαφορετικός από τον «παίκτη Jordi’ που είναι συνηθισμένοι οι οπαδοί.

«Είναι σαφές ότι αν οι άνθρωποι με γνωρίζουν μέσω του ποδοσφαίρου, θα νόμιζαν ότι είμαι ένας από τους πιο μισητούς παίκτες στο ποδόσφαιρο, αυτό είναι σαφές», δήλωσε η Alba Movistar+.

«Είναι ο τρόπος μου να παίζω και είναι αυτό που με οδήγησε να είμαι ο παίκτης που είμαι σήμερα και να είμαι εκεί που είμαι.

«Άλλοι άνθρωποι με γνωρίζουν από το πώς είμαι, ως ένα πολύ ταπεινό άτομο που εκτιμά τα πάντα στη ζωή μου.

«Ο παίκτης Jordi δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο Jordi ή τον Jordi με τους συμπαίκτες του.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι ο τρόπος που παίζω είναι πολύ βαρύς και καταλαβαίνω το μίσος που οι άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν μπορούν να με έχουν για μένα.»

Η Alba έχει κάνει 360 εμφανίσεις για τη Βαρκελώνη από τότε που έγινε μέλος του συλλόγου το 2012 από τη Βαλένθια. Ο 31χρονος έχει κερδίσει 14 μεγάλες διακρίσεις στο Καμπ Νόου, μεταξύ των οποίων πέντε τίτλους La Liga και το Champions League.