Δύο παίκτες της Τσέλσι υπογράφουν επεκτάσεις συμβολαίου μετά τον Τουτσέλ

Η ανανέωση της γερμανικής τακτικής έχει προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο στο Stamford Bridge, καθώς δύο βετεράνοι παίκτες έχουν πλέον ακολουθήσει το μήνυμά του.

Η Chelsea έχει ενεργοποιήσει τις ρήτρες επέκτασης στα συμβόλαια των Thiago Silva και Olivier Giroud, με αμφότερους τους παίκτες να δεσμευτούν στον σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Ο Σίλβα υπέγραψε για την Τσέλσι για δωρεάν μεταφορά το περασμένο καλοκαίρι μετά την εκτέλεση του συμβολαίου του Παρισιού Σεν Ζερμέν. Έκτοτε έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ομάδας, έχοντας κάνει 34 εμφανίσεις σε όλους τους διαγωνισμούς το 2020/21.

Ο Ζιρού, εν τω μεταξύ, είναι στα βιβλία των Μπλουζ εδώ και τρία χρόνια, αλλά το μέλλον του ήταν θέμα εικασιών. Με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει στην προηγούμενη συμφωνία του, ο επιθετικός είχε συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με μια κίνηση προς την Μίλαν.

Λίγο καιρό μετά τη δέσμευση του διευθυντή Thomas Tuchel μέχρι τον Ιούνιο του 2024, οι νικητές του Champions League έχουν εξασφαλίσει ότι οι δύο βετεράνοι θα παραμείνουν στο σύλλογο για το 2021-22.

«Όταν φέραμε τον Thiago Silva το περασμένο καλοκαίρι, ξέραμε ότι προσθέσαμε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης στην ομάδα», ανέφερε η σκηνοθέτιδα της Chelsea Marina Granovskaia στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Ο Thiago έχει δείξει δεόντως σε όλους στο Chelsea την τεράστια ποιότητα του καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της σεζόν, και είχε τεράστια επιρροή στο γήπεδο για εμάς.

«Είπαμε όταν υπέγραψε ότι ελπίζαμε ότι ο Τιάγκο θα προσθέσει νέα τρόπαια στην εντυπωσιακή λίστα τιμητικών του, και το έκανε ακριβώς αυτό με την επιτυχία μας στο Champions League αυτό το Σαββατοκύριακο. Ελπίζουμε τώρα ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το επόμενο έτος.»

Ο Granovskaia πρόσθεσε στον Giroud: «Ο Olivier υπήρξε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι τόσων μεγάλων στιγμών για αυτόν τον σύλλογο, από τη συμβολή του στη νίκη του Κυπέλλου FA το 2018 μέχρι το σκόραρε 11 γκολ στο δρόμο για τη νίκη του Europa League το 2019.

«Συνεχίζει να σκοράρει σημαντικά γκολ και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσπάθειά του ενάντια στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο δρόμο για τη νίκη του Champions League αυτή τη σεζόν.

«Με τόσα πολλά ακόμα να παίξουμε, υπήρχε μόνο μια απόφαση που μπορούσαμε να πάρουμε όταν ασκήσαμε την επιλογή να παρατείνουμε το συμβόλαιό του τον Απρίλιο».