Διάλυση της σύμβασης PSG του Lionel Messi σε αριθμούς

Εν αναμονή της επίσημης επιβεβαίωσης, πρέπει να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες σχετικά με το συμβόλαιο του Lionel Messi σε αριθμούς και πώς η PSG πρόκειται να τον πληρώσει. Εν αναμονή της επίσημης επιβεβαίωσης, πρέπει να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες σχετικά με το συμβόλαιο του Lionel Messi σε αριθμούς και πώς η PSG πρόκειται να τον πληρώσει.

Ο Lionel Messi έφτασε στο Παρίσι νωρίτερα σήμερα για να γίνει ένας νέος παίκτης PSG, πρέπει να διασπάσουμε τους αριθμούς του συμβολαίου του. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μιλήσουμε για τους αριθμούς που ζητούσε από την FC Barcelona και για τον λόγο που δεν υπέγραψε μαζί τους. Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, όλοι πίστευαν ότι ο Λίο έμενε στο καταλανικό κλαμπ με τα μισά από αυτά που κέρδισε στην προηγούμενη συμφωνία του. Τα τελευταία πέντε χρόνια έδωσε στον Μέσι ένα συγκλονιστικό ποσό 75 εκατομμυρίων ευρώ ανά εποχή μετά τους φόρους για πέντε χρόνια.

Λόγω της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, ο παίκτης συμφώνησε να πάρει τα μισά από αυτά, αλλά η Τζόαν Λαπόρτα δεν μπόρεσε να κλείσει τη συμφωνία. Όταν η La Liga ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Ταμείου Επενδύσεων της CVC στη συμφωνία, ο Florentino Perez υπενθύμισε γρήγορα στον Laporta ότι ήταν δεσμευμένος μαζί του λόγω της Super League. Η ανάληψη της συμφωνίας CVC σήμαινε ότι διάλεγε πλευρές και ο Περέζ έπεισε τη Μπαρτσελόνα να απολύσει τον Μέσι. Μετά από αυτό, η PSG μπήκε γρήγορα για να κάνει την ιστορία να συμβεί. Όλα αυτά έγιναν στις 5 Αυγούστου και χρειάστηκαν πέντε ημέρες για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Πόσα βγάζει ο Μέσι από αυτή τη συμφωνία;

Σύμφωνα με τη Βερόνικα Μπρουνάτι, ο Λέων Μέσι συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο με δυνατότητα υπογραφής για ένα ακόμη έτος. Σε καθένα από αυτά, λαμβάνει 37 εκατ. ευρώ συν 13 εκατ. ευρώ σε προσθήκες. Επίσης, ο σύλλογος συμφώνησε να καταβάλει στον παίκτη ένα τέλος μεταφοράς €50 εκατ. επειδή έφτασε ως ελεύθερος πράκτορας. Στη συνέχεια, ο πατέρας του λαμβάνει επίσης μια αμοιβή 15 εκατομμυρίων ευρώ για τις υπηρεσίες του ως πράκτορας του Λίο.

Συνολικά, ο Μέσι θα λάβει 150 εκατομμύρια ευρώ χωρίς φόρο όλα για τον εαυτό του χωρίς να υπολογίζει την πληρωμή του πατέρα του σε διάστημα δύο ετών. Εάν συμφωνήσει για το τρίτο έτος, οι ετήσιοι μισθοί θα παραμείνουν οι ίδιοι. Τελικά, αυτό αποδεικνύει ότι ο Μέσι δεν μείωσε το μισθό του στην PSG, αλλά ήταν πρόθυμος να το κόψει στη Μπαρτσελόνα στο μισό. Παρόλο που τα δάκρυά του ήταν ξεκάθαρα αληθινά την περασμένη Κυριακή, είναι δύσκολο να δεχτείς ότι η απόφασή του δεν ήταν για τα χρήματα απλά κοιτάζοντας τους αριθμούς.