Διάλυση της βελτίωσης του Griezmann στην Μπαρτσελόνα

Μετά τον πρώτο επίσημο αγώνα του με την Μπαρτσελόνα, πρέπει να μιλήσουμε για την προφανή βελτίωση του Antoine Griezmann με την ομάδα.

Όταν έφυγε ο Μέσι, ήταν σαφές ότι η FC Barcelona θα χρειαζόταν τον Antoine Griezmann ως έναν από τους ηγέτες της ομάδας που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κερδίσουν. Ο Γάλλος χρειαζόταν μόνο ένα σπίρτο για να αποδείξει ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Θα προσπαθήσουμε να διασπάσουμε την τελευταία του απόδοση και τη συνολική συμπεριφορά του με την ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Για αρχή, ο Griezmann είναι ένας από τους παίκτες που είχαν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα την περασμένη σεζόν σε όλη την Ευρώπη.

Μαζί με τον Pedri ή τον Bruno Fernandes, ο Griezmann έπαιξε συνολικά 68 αγώνες μεταξύ όλων των διαγωνισμών. Από τότε που επέστρεψε στην εκπαίδευση με την ομάδα, πάντα έδειχνε στις νεότερες γενιές ότι είναι πρόθυμος να κάνει οποιαδήποτε θυσία για την ομάδα. Ως ορεκτικός το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Griezmann απέδειξε ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει να καταβάλλει αυτές τις προσπάθειες. Τον είδαμε να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο χωρίς σωματικά προβλήματα ενώ έκανε αμυντικές προσπάθειες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Γκρίζμαν ξέρει τι διακυβεύεται.

Η μη επιλογή να μειώσει το μισθό του στο σύλλογο αποτελεί σημαντική πηγή δυσαρέσκειας μεταξύ των υποστηρικτών του συλλόγου. Βασικά κατηγορούν αυτόν και ένα άλλο ζευγάρι των παικτών για Leo Messi αφήνοντας το club. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι ο Leo επίσης δεν ήθελε άλλους παίκτες να χάσουν το εισόδημά τους εξαιτίας του. Ο Griezmann είναι ένας από αυτούς τους παίκτες, αλλά αυτό του δίνει και μια μεγάλη ευθύνη αυτή τη σεζόν.

Μαζί με το Μέμφις, ο Γάλλος φόργουορντ είναι ένας από τους αστέρες που πρέπει να εντείνει το παιχνίδι του και να γίνει ο πρωταγωνιστής της ομάδας. Πρέπει να ξεχάσει την αντικατάσταση του Μέσι γιατί αυτό είναι αδύνατο. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να προσπαθήσει να επιστρέψει στον πρωταγωνιστή που έγινε κατά τη διάρκεια των ημερών του Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν ο Griezmann βρει αυτή την εκδοχή του εαυτού του, η FC Barcelona θα είναι μια χαρά για το άμεσο μέλλον. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και υπάρχουν ακόμα πολλά να αποδείξουμε όχι μόνο από τον Griezmann αλλά από ολόκληρη την ομάδα της FC Barcelona.