«Δημιουργούμε μια πραγματική ομάδα» Luiz ευχαριστημένος με την πρόσφατη πρόοδο της Άρσεναλ

Ο David Luiz είναι ικανοποιημένος με την πρόσφατη πρόοδο που επέδειξε η Arsenal μετά το αδιέξοδο 0-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα Εμιράτα.

Ο David Luiz έχει μείνει με τη συλλογική προσπάθεια της Arsenal ως ομάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγώνων.

Οι Πυροβολητές γύρισαν πίσω από μια κακή πορεία της φόρμας για να είναι αήττητοι στις τελευταίες επτά εξόδους τους πρωταθλήματος.

Πολλά από αυτά έχουν πιστωθεί στη βελτίωση της άμυνας των Πυροβολητών. Luiz ήταν μέρος της πλευράς Arsenal που χαρακτήρισε εναντίον της United και κράτησε ένα ακόμη καθαρό φύλλο.

Η σκορ 0-0 στα Εμιράτα σήμαινε επίσης ότι οι άνδρες του Mikel Arteta έχουν παραχωρήσει μόνο δύο γκολ της Πρέμιερ Λιγκ από τον Δεκέμβριο. Στην πραγματικότητα, μόνο το Μάντσεστερ Σίτι διαθέτει σήμερα ένα καλύτερο αμυντικό ρεκόρ από τους Gunners.

Ο Luiz εντυπωσιάστηκε στην άμυνα ενάντια στους Red Devils και έχει τώρα χαιρετίσει τη βελτίωση της πλευράς του στο σύνολό της.

Σχολιάζοντας το αδιέξοδο με την United, ο Βραζιλιάνος είπε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κερδίσουν και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες.

«Ήταν ένα σωστό ταίριασμα. Είναι απογοητευτικό γιατί μας αρέσει να κερδίζουμε. Νομίζω ότι κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε και αυτό ήταν όλο. Πρέπει να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί κάθε μέρα για να παραδεχτούμε τι πρέπει να κάνετε για να βελτιωθείτε. Νομίζω ότι το αφεντικό κάνει καλή δουλειά, τα νεαρά αγόρια προχωρούν πολύ, είναι φανταστικά».

«Νομίζω ότι αρχίζουμε να δημιουργούμε μια πραγματική ομάδα, μια πραγματική ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι γι’ αυτό συνεχίζουμε, αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι, αν δεν συνεχίσεις την εστίαση και τη συγκέντρωση, αν δεν δουλέψεις σκληρά κάθε μέρα, τότε τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε αλλάξει μια πολύ δύσκολη στιγμή της σεζόν για μια θετική στιγμή και πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να συνεχίσουμε.»

Η Άρσεναλ θα ψάχνει να συνεχίσει την πρόσφατη εντυπωσιακή μορφή της όταν θα αναλάβει τους Λύκους την Τρίτη.