«Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα» – Leeds τερματοφύλακας Meslier αποκαλύπτει την απόρριψη της Chelsea

Οι Blues ήθελαν να σπάσουν το νεαρό shot-stopper ενώ ήταν ακόμα στη γενέτειρά του Γαλλία, αλλά δεν του άρεσε ακριβώς η χρονική στιγμή της προσέγγισής τους.

Ο τερματοφύλακας της Leeds United Illan Meslier αποκαλύπτει ότι απέρριψε την ευκαιρία να ενταχθεί στην Τσέλσι το 2018 λόγω του γεγονότος ότι τον πλησίασαν πολύ αργά — μόλις «24 ώρες πριν το τέλος του παραθύρου [μεταφοράς]».

Ένα χρόνο αργότερα, αφού απέρριπτε την Τσέλσι, ο Μέλιερ αποφάσισε να μετακομίσει στο Λιντς Γιουνάιτεντ σε μια εποχιακή συμφωνία δανείου από την FC Lorient.

Ο Γάλλος κατάφερε γρήγορα να επιδράσει, δείχνοντας μεγάλες υποσχέσεις στη νικήτρια εκστρατεία του πρωταθλήματος, προτού καθιερωθεί σταθερά ως η Νο.1 του συλλόγου στην πρώτη σεζόν του στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2004.

«Η Τσέλσι συμφώνησε με τον Λοριάν και μετά με ρώτησε, «Είσαι έτοιμος;» ,» Υπενθύμισε ο Μέλιερ σε συνέντευξή του στο The Athletic.

«Αλλά ήταν 24 ώρες πριν το τέλος του παραθύρου. Είπα, «Όχι, είναι πολύ αργά, φίλε! Αν ερχόσουν μια-δυο βδομάδες νωρίτερα, ίσως να έλεγα ναι. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα τόσο πολύ.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Η Τσέλσι είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Θα με ρωτούσες, «Γιατί όχι;».

«Αλλά υπάρχουν πολλοί φύλακες στην ακαδημία της Τσέλσι. Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώσεις εκεί και μερικές φορές υπογράφεις και πρέπει να δανείζεσαι, τέτοια πράγματα.

«Είναι καλύτερα, νομίζω, να δουλεύεις στο κλαμπ σου και στη συνέχεια να υπογράψεις να είσαι Νο 1 στα 24, 25. Όχι στα 18.»