«Δεν μου αρέσει να χαθώ» — το μήνυμα του Koeman στη Βαρκελώνη μετά την ήττα του Σάλτσμπουργκ

Ο προπονητής της Μπλαουγκράνα ήταν ικανοποιημένος με την απόδοση της πλευράς του στη φιλική προετοιμασία της Τετάρτης, αλλά όχι τόσο με το αποτέλεσμα.

Ο Ronald Koeman επιμένει ότι «δεν του αρέσει να χάνει» αφού η FC Barcelona παραδόθηκε στην Red Bull Salzburg 2-1.

Η Βαρκελώνη ήταν μακριά από τα καλύτερά τους ενάντια σε μια έντονη και φυσική πλευρά του Σάλτσμπουργκ παρά τη σχετικά ισχυρή σύνθεση τους που περιείχε τους ομοίους του Antoine Griezmann, του Memphis Depay, του Frenkie de Jong και του Sergio Busquets.

Φάνηκε ότι οι δύο ομάδες επρόκειτο να συμβιβαστούν με ισοπαλία, με το σκορ ισοπαλία να είναι ισοπαλία στο 1-1 μέχρι τις τελευταίες στιγμές του αγώνα, αλλά ο Brendon Aaronson χτύπησε στο λεπτό 90 για να σφραγίσει μια στενή νίκη για την αυστριακή στολή Bundesliga.

«Είναι ό, τι καλύτερο για εμάς επειδή βρισκόμαστε στην περίοδο προετοιμασίας, αλλά βρήκαμε έναν αντίπαλο που έπαιξε με υψηλή ένταση», δήλωσε ο Koeman μετά τον αγώνα, ανά Marca.

«Ήταν μια καλή συνεδρία και έπρεπε να τρέξουμε πολύ. Και οι δύο ομάδες πίεσαν πολύ και έπαιξαν με υψηλό ρυθμό.

«Ήταν τέλειο, αλλά δεν μου αρέσει να χάνω. Είμαι ευτυχισμένη μετά από αυτή την εβδομάδα.»

Ο Koeman αποκλίνει από το συνηθισμένο σύστημα 4-3-3 και επέλεξε ένα σύστημα 3-5-2. Παρά το γεγονός ότι ο σχηματισμός δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Ολλανδός πιστεύει ότι έδειξε υπόσχεση.

«Είναι σημαντικό να αλλάξει το σύστημα. Νομίζω ότι αυτό μας έδωσε πολλά την περασμένη σεζόν, και όλα τα δεδομένα μας λένε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος σχηματισμός μας», πρόσθεσε.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε σε αυτό και να αλλάξουμε στη μέση ενός παιχνιδιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι η τακτική μας ρύθμιση».