Δεν είναι μόνο ο Μάικ Ντιν: ο διαιτητής παίρνει αστυνομική προστασία μετά από απειλές θανάτου

Ο Πορτογάλος διαιτητής Luis Godinho απαιτούσε αστυνομική προστασία αφού έλαβε πολλαπλές απειλές θανάτου από υποστηρικτές του Πόρτο.

Παρόλο που οι παίκτες, οι μάνατζερ και οι οπαδοί διαφωνούσαν πάντα με τους αξιωματούχους των αγώνων, η κατάσταση έχει ξεφύγει τις τελευταίες εβδομάδες. Αφού οι αναφορές από την Αγγλία επιβεβαίωσαν ότι ο Μάικ Ντιν δέχτηκε διαδικτυακή κακοποίηση και αρκετές απειλές θανάτου, τώρα έχουμε νέα για μια αναμφισβήτητα χειρότερη περίπτωση.

Ο Πορτογάλος διαιτητής Luis Godinho προέβη στη σύγκρουση μεταξύ Πόρτο και Μπράγκα αυτήν την Τετάρτη στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Στο δεύτερο ημίχρονο, με το Πόρτο να προηγείται 1-0, ο Godinho πήρε μια αμφιλεγόμενη απόφαση. Ο διαιτητής αποφάσισε να δώσει Luis Diaz μια κόκκινη κάρτα μετά την Κολομβιανή τραυματισμένη κατά λάθος Λίβερπουλ στόχο David Carmo.

Ο 21χρονος κεντρικός-πίσω έφυγε αμέσως από το γήπεδο σε ένα ασθενοφόρο αφού ήταν ξεκάθαρο ότι είχε σπάσει το πόδι του. Ωστόσο, ο David Carmo υποβλήθηκε επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση αυτή την Παρασκευή και θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν εάν η ανάρρωσή του πάει καλά. Στην πραγματικότητα, το ταξίδι του στο νοσοκομείο είχε μια κάπως διασκεδαστική στιγμή καθώς το όχημα αγωνιζόταν να φύγει από το γήπεδο. Ως εκ τούτου, οι παίκτες της Μπράγκα και του Πόρτο έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σπρώξουν το ασθενοφόρο έξω από το πεδίο.

Παρά τον σοβαρό τραυματισμό, οι οπαδοί όλων των συλλόγων σοκαρίστηκαν όταν ο Godinho έλεγξε το VAR και αποφάσισε να στείλει τον Diaz μακριά. Ο winger χτύπησε κατά λάθος τον παίκτη σε ένα επιθετικό παιχνίδι καθώς πυροβόλησε την μπάλα προς το στόχο. Ο Luis Diaz άφησε το γήπεδο κλαίγοντας και οι παίκτες και το προσωπικό των Dragons μαινόταν εναντίον του διαιτητή. Στην πραγματικότητα, ο Godinho έπρεπε να στείλει έναν δεύτερο παίκτη του Πόρτο καθώς ο Uribe έσκισε έναν αντίπαλο.

Ο Luis Godinho και η οικογένειά του δέχτηκαν απειλές θανάτου όλη τη νύχτα.

Δεν έχει σημασία ποια είναι η γνώμη σας για την απόφαση του διαιτητή, αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν τρομερό για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο θυμωμένος Portistas απείλησε τη ζωή τόσο του Godinho όσο και της οικογένειάς του. Επιπλέον, ο αριθμός του τηλεφώνου του και άλλων διαιτητών άρχισαν να αναρτώνται σε ομάδες κοινωνικών μέσων.

Επιπλέον, η έδρα της Ένωσης Σύλλογων της Πορτογαλικής Ένωσης βανδαλίστηκε με ένα πολύ ισχυρό μήνυμα: «Χρειάζεται να σκοτώσουμε έναν από αυτούς;»

Μετά από αυτή τη θλιβερή πορεία των γεγονότων, αποκαλύφθηκε ότι ο Godinho έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία από εκείνη τη νύχτα. Οι πορτογαλικές αρχές ανησυχούν για την ασφάλεια του διαιτητή. Ως εκ τούτου, η Ένωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου ζήτησε έκτακτη συνάντηση με την Εθνική Κυβέρνηση για να σταματήσει αυτούς τους εγκληματίες που μεταμφιέζονται ως οπαδοί του ποδοσφαίρου.