Δήλωση κυκλοφορίας της Πρέμιερ Λιγκ για το ευρωπαϊκό σχέδιο Super League

Η Πρέμιερ Λιγκ έχει δημοσιεύσει μια δήλωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Super League μετά από μια συνάντηση.

Μετά τη συνάντηση των 14 συλλόγων που δεν συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Super League, η Πρέμιερ Λιγκ εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας τον διαγωνισμό.

Έξι αγγλικοί σύλλογοι — Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ — έχουν γίνει ιδρυτικά μέλη του τουρνουά αποσχισθέντος.

Οι άλλοι έξι ιδρυτές είναι η Βαρκελώνη, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ίντερ Μίλαν.

Οι οπαδοί, οι παίκτες και οι μάνατζερ έχουν όλοι επικρίνει το νέο πρωτάθλημα και αμφισβητούν την ακεραιότητά του.

Πολλοί σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη, εν τω μεταξύ, έχουν δημοσιεύσει τις δικές τους δηλώσεις για να επιβεβαιώσουν τη στάση τους ενάντια στην Ευρωπαϊκή Super League.

«Η Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με την FA, συναντήθηκε με συλλόγους σήμερα για να συζητήσουν τις άμεσες επιπτώσεις της πρότασης της Super League», διάβασε μια δήλωση της Πρέμιερ Λιγκ.

«Οι 14 σύλλογοι στη συνεδρίαση απέρριψαν ομόφωνα και σθεναρά τα σχέδια για το διαγωνισμό.

«Η Πρέμιερ Λιγκ εξετάζει όλες τις διαθέσιμες ενέργειες για να μην προχωρήσει, καθώς και να λογοδοτήσει τους μετόχους σύμφωνα με τους κανόνες της.

«Ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με βασικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων οπαδών, της κυβέρνησης, της UEFA, της FA, της EFL, της PFA και της LMA, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα του παιχνιδιού και να καλέσουν τους συλλόγους που συμμετέχουν στον προτεινόμενο διαγωνισμό να σταματήσουν αμέσως τη συμμετοχή τους.

«Η Premier League θα ήθελε να ευχαριστήσει τους οπαδούς και όλους τους ενδιαφερόμενους για την υποστήριξη που επέδειξαν αυτή την εβδομάδα σε αυτό το σημαντικό θέμα.

«Η αντίδραση αποδεικνύει πόσο σημαίνει η ανοικτή πυραμίδα και η ποδοσφαιρική μας κοινότητα για τους ανθρώπους.»