Δήλωση απελευθέρωσης του Τότεναμ μετά Υιός υφίσταται φυλετική κακοποίηση

Η Τότεναμ εξέδωσε μια δήλωση που καταδικάζει τη φυλετική κακοποίηση κατά του Σον Χεουνγκ-Μιν, αφού η Νότια Κορέα έγινε το τελευταίο θύμα που υπέστη τέτοια.

Η Τότεναμ αναφέρει ότι είναι πλήρως εναντίον της ρατσιστικής κακοποίησης που στρέφεται εναντίον του Σον Χεουνγκ-Μιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την 3-1 απώλεια της Κυριακής από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο φόργουορντ της Νότιας Κορέας συμμετείχε σε ένα αμφιλεγόμενο περιστατικό, το οποίο είδε έναν στόχο του Edinson Cavani αμφιλεγόμενο αποκλείστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο για τους επισκέπτες. Ο Σκοτ Μακτομινέ κρίθηκε ότι έκανε φάουλ στον Υιό.

Το περιστατικό οδήγησε στο Mourinho και Solskjaer να ανταλλάξουν λέξεις μετά το παιχνίδι, σε μια άλλη τροπή του συμβάντος.

Ο Γιος στοχοποιήθηκε με ρατσιστικές προσβολές τόσο σε απαντήσεις σε ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Spurs όσο και στην ενότητα σχολίων στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram.

Δημοσιεύοντας μια δήλωση μέσω του Twitter, ο Σπερς είπε: «Άλλη μια αγωνιστική και πιο απεχθής φυλετική κακοποίηση που υπέστη ένας από τους παίκτες μας. Αυτό έχει αναφερθεί και πάλι στις πλατφόρμες και τώρα θα προβούμε σε πλήρη αναθεώρηση μαζί με την Premier League για να καθορίσουμε την αποτελεσματικότερη δράση που προχωράει προς τα εμπρός.

«Είμαστε μαζί σου, Σόνι.»

Συνεχίζει αυτό που είναι μια θλιβερή τάση των ποδοσφαιριστών της Premier League να κακοποιούνται φυλετικά. Σε απάντηση των αυξανόμενων ρατσιστικών επεισοδίων, ο Thierry Henry αποχώρησε πρόσφατα σε όλα τα social media και αρκετοί παίκτες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν δυνητικά στον πρώην άνθρωπο της Arsenal στο μποϊκοτάζ του.