Δήλωση έκδοσης της Adidas σχετικά με τη διαμάχη για το στόχο Φερνάντες-

Ο Ronaldo ισχυρίστηκε ότι πήρε ένα άγγιγμα στο σταυρό του Fernandes τη Δευτέρα για ένα γκολ που θα τον είχε δει ίσο με το ρεκόρ του θρύλου της Πορτογαλίας Eusebio στα εννέα γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Adidas Ball Technology απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει στη νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Πορτογαλίας με 2-0 επί της Ουρουγουάης.

Ο επίσημος προμηθευτής μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου ισχυρίζεται ότι ο Ρονάλντο δεν άγγιξε την μπάλα που ο Bruno Fernandes είχε κουλουριάσει στο κουτί, αποδίδοντας έτσι το πρώτο γκολ της Πορτογαλίας στο τελευταίο.

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε επίσης το δεύτερο γκολ της ομάδας με ποινή τραυματισμού.

«Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Connected Ball που στεγάζεται στην Επίσημη Μπάλα Αγώνα Al Rihla της Adidas, είμαστε σε θέση να μην εμφανίσουμε καμία επαφή με την μπάλα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το εναρκτήριο γκολ στο παιχνίδι», διάβασε δήλωση της Adidas.

«Δεν μπορούσε να μετρηθεί καμία εξωτερική δύναμη στην μπάλα.

«Ο αισθητήρας IMU 500Hz στο εσωτερικό της μπάλας επιτρέπει υψηλό επίπεδο ακρίβειας στην ανάλυση.»

Η Adidas έκανε αυτή την ανακοίνωση αφού ο Piers Morgan ισχυρίστηκε ότι ο Ρονάλντο του είχε πει ότι ήρθε σε επαφή με την μπάλα. Ο Πορτογάλ καπετάνιος εθεάθη επίσης στην κάμερα να κάνει χειρονομίες στο κεφάλι του μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Ακόμα και ο Φερνάντες, σκόρερ και των δύο γκολ, παραδέχτηκε ότι πίστευε ότι ο Ρονάλντο άγγιξε το σταυρό του για το πρώτο γκολ της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, με άλλους τρεις βαθμούς στην τσάντα, η Πορτογαλία πέρασε στα τελευταία 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα παίξουν με τη Νότια Κορέα την επόμενη Παρασκευή για τον τελικό αγώνα της ομάδας Η.