Γυναικείο Euro 2022: Η Ισπανία δέχεται μεγάλο πλήγμα καθώς ο Putellas τραυματίστηκε

Ο νικητής του Μπαλόν ντ’Ορ τραυματίστηκε στο γόνατο την παραμονή του τουρνουά.

Ισπανία αστέρι Alexia Putellas μπορεί να χάσει το επερχόμενο τουρνουά Euro 2022 μετά από τραυματισμό στο γόνατο.

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του αστέρα της Βαρκελώνης, αποκαλύπτοντας ότι κουτσαίνει από μια προπόνηση το πρωί της Τρίτης.

«Η Αλεξία Πουτέλλας υπέστη διάστρεμμα στο αριστερό της γόνατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης της εθνικής ομάδας των Ισπανίδων», ανέφερε σε δήλωσή του το RFEF.

«Οι ιατρικές εξετάσεις θα καθορίσουν την έκταση του τραυματισμού.»

Η πιθανή απουσία του Πουτέλας θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την ομάδα της Ισπανίας πριν από τον αγώνα. Λίγες εβδομάδες πριν τους αγώνες, η La Roja είδε μια άλλη από τις βασικές τους παίκτες, την Jennifer Hermoso, να χάνει το τουρνουά με τραυματισμό.

Ο Πουτέλλας κέρδισε το Ballon d’Or μετά τις απίστευτες εμφανίσεις του στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια της εκστρατείας 2020-21. Οι Καταλανοί κέρδισαν για πρώτη φορά τον τίτλο του Champions League Γυναικών διεκδικώντας τον τίτλο La Liga.

Οι Putellas και οι συν-κοντεύουν να επαναλάβουν την επιτυχία τους μετά την τέλεια καμπάνια της La Liga την περασμένη σεζόν. Ωστόσο, μια ήττα εναντίον της Λυών στον τελικό του UCL τους εμπόδισε να διεκδικήσουν back-to-back ευρωπαϊκούς τίτλους.

Η Putellas, η οποία έχει 100 καπάκια για την Ισπανία, θα περιμένει τώρα τα αποτελέσματα των δοκιμών της πριν από το Γυναικείο Ευρώ.

Το τουρνουά ξεκινά όταν φιλοξενεί την Αγγλία αναλάβει την Αυστρία την Τετάρτη. Η Ισπανία θα συναντήσει τον πρώτο αντίπαλό της, τη Φινλανδία, δύο ημέρες αργότερα.