Γκάρι Νέβιλ: Οι αμερικανικές επενδύσεις αποτελούν σαφή κίνδυνο για το αγγλικό ποδόσφαιρο

Ο Νέβιλ έχει παραμείνει φωνητικός κριτικός των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που εδρεύουν στις ΗΠΑ, της οικογένειας Glazers.

Ο θρύλος της Manchester United Gary Neville ζήτησε μια ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για την προστασία του αγγλικού ποδοσφαίρου από τον «σαφή κίνδυνο» των Αμερικανών επενδυτών.

Ο τελευταίος Αμερικανός ιδιοκτήτης είναι ο Todd Boehly, ο οποίος ανέλαβε την Τσέλσι μετά την έξοδο του Ρομάν Αμπράμοβιτς στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Η αμφιλεγόμενη πρόταση του Αμερικανού επιχειρηματία για ένα παιχνίδι All-Star έχει δημιουργήσει διαφορετικές απαντήσεις στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης.

Ορισμένες αγορές έχουν ήδη πραγματοποιήσει τον Βορρά και τον Νότο XIS τους, ενώ άλλες έχουν επισημάνει τις πιθανές συνέπειές του.

Ο Νέβιλ, ο οποίος έχει επανειλημμένα επικρίνει την οικογένεια Glazers για τη διαχείριση της Manchester United τις τελευταίες σεζόν, πιστεύει ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο χρειάζεται έναν ρυθμιστή για να το προστατεύσει από τους Αμερικανούς επενδυτές.

«Το λέω συνέχεια, αλλά όσο πιο γρήγορα αποκτήσουμε τον ρυθμιστή τόσο το καλύτερο», έγραψε ο Neville.

«Οι επενδύσεις των ΗΠΑ στο αγγλικό ποδόσφαιρο είναι ένας σαφής και παρών κίνδυνος για την πυραμίδα και τη δομή του παιχνιδιού.

«Απλά δεν το πιάνουν και σκέφτονται διαφορετικά. Επίσης, δεν σταματούν μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν!»

Ο Γιούργκεν Κλοπ αντέδρασε επίσης στην ιδέα του Boehly επιμένοντας ότι δεν θα υπήρχε χρόνος για έναν τέτοιο αγώνα στο γεμάτο πρόγραμμα της Premier League.

Μετά από μια αναβολή της αγωνιστικής λόγω θανάτου του Queens, οι πλευρές της Premier League θα επιστρέψουν στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο.