Γιουβέντους αποφασισμένη να συνεχίσει με Pirlo παρά την ταραχώδη 2020-21

Η απειρία του πρώην μαέστρου ως μάνατζερ ήταν αισθητή, αλλά εξακολουθεί να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Οικονομικό Διευθυντή του συλλόγου.

Η Γιουβέντους είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με τον Andrea Pirlo παρά τους αγώνες του, καθώς είναι «πεπεισμένοι» ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά, επιμένει ο Επικεφαλής Ποδοσφαίρου της ομάδας Fabio Paratici.

Ήταν μεγάλη έκπληξη όταν η Γιουβέντους ανακοίνωσε τον Πίρλο ως προπονητής πριν από το 2020-21.

Οι Bianconeri είχαν απολύσει τον Maurizio Sarri μετά την απογοητευτική τους έξοδο από το Champions League στο τελευταίο στάδιο 16 την περασμένη σεζόν, παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός μάνατζερ τους οδήγησε σε μια ένατη διαδοχική επιτυχία του Scudetto.

Οι οπαδοί δεν ήταν δυσαρεστημένοι με την παράδοση των διευθυντικών ηνίων του συλλόγου στον Πίρλο — δεδομένης της θρυλικής του ιδιότητας — αλλά εξακολουθούν να αμφισβητούν την απόφαση — δεδομένης της απειρίας του.

Γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι σήμερα, και ο πρώην διεθνής Ιταλία δεν κατάφερε να πείσει πλήρως ότι μπορεί να είναι τόσο καλός προπονητής όσο ήταν ένας παίκτης.

Η ηλικιωμένη κυρία υστερεί στον αγώνα τίτλου Serie A και κινδυνεύει να βγει από το Champions League για άλλη μια φορά, έχοντας χάσει από το Πόρτο στο τελευταίο 16-πόδι.

Ανεξάρτητα, ο πρωτάρης τακτικός θα συνεχίσει την υποστήριξη της κληροδοσίας της Γιουβέντους.

Ο Παρατίκι είπε στο Sky Sport Italia: «Η Andrea είναι κάποιος που απολαμβάνει την πίεση, όπως κάναμε όλοι όταν παίζαμε ποδόσφαιρο σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Νομίζω ότι αυτή είναι η ψυχική του κατάσταση αυτή τη στιγμή.

«Η ομάδα προσπαθεί να υιοθετήσει μια συγκεκριμένη τακτική προσέγγιση, είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι η σωστή και θα συνεχίσουμε με αυτήν.

«Έχουμε πλέον ξεκινήσει ένα νέο μονοπάτι, γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιλογές που έχουμε κάνει και θέλουμε να το ολοκληρώσουμε.

«Ανακαινίσαμε την ομάδα, αλλάξαμε τον προπονητή και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το μονοπάτι που ακολουθήσαμε. Έχουμε παίκτες με ποιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια, αν και φυσικά, κάθε ομάδα θα αγωνιστεί όταν λείπουν αρκετοί παίκτες στην ίδια περιοχή.»