Γιατί το Καμερούν απέβαλε τον Αντρέ Ονάνα από το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Ο τερματοφύλακας της Inter Milan ήταν απών από τη συναρπαστική ισοπαλία της Δευτέρας με 3-3 εναντίον της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Καμερούν απέστειλε τον Andre Onana για αόριστο χρονικό διάστημα από την εθνική ομάδα για «πειθαρχικούς λόγους».

Η αναστολή λαμβάνει χώρα μετά την απόφαση του μάνατζερ Ριγκομπέρ Σονγκ να παραλείψει τον Ονάνα από το θρίλερ της Σερβίας με 3-3 τη Δευτέρα, όταν δημοσιεύματα ισχυρίζονταν ότι ο μάνατζερ και ο τερματοφύλακας διαφώνησαν σχετικά με το στυλ παιχνιδιού της τελευταίας.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ο Σονγκ ζήτησε από τον Ονάνα να υιοθετήσει ένα πιο «παραδοσιακό» στυλ τερματοφυλάκων, αλλά το αστέρι της Inter αρνήθηκε να το πράξει. Σε ομιλία του σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο προπονητής του Καμερούν πρόσθεσε ότι ένιωθε ότι έπρεπε να «αναλάβει ισχυρή δράση».

«Μετά την απόφαση του Rigobert Song, ο Andre Onana έχει προσωρινά ανασταλεί από την ομάδα για πειθαρχικούς λόγους», ανέφερε δήλωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καμερούν.

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Cameron επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή της προς τον προπονητή και το σύνολο του προσωπικού του, καθώς εφαρμόζουν την πολιτική της Ομοσπονδίας με στόχο τη διατήρηση της πειθαρχίας, της αλληλεγγύης, της συμπληρωματικότητας και της συνοχής εντός της εθνικής ομάδας.

«Η FECAFOT επιβεβαιώνει περαιτέρω τη δέσμευσή της να δημιουργήσει μια ειρηνική ατμόσφαιρα για την ομάδα και να τους παρέχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για εξαιρετικές επιδόσεις.»

Ο αντικαταστάτης της Ονάνα, Ντέβις Επάσι, παρείχε στον Σονγκ μια πιο «παραδοσιακή» προσέγγιση στο σερβικό παιχνίδι. Ενώ ο τερματοφύλακας του Abha Club δέχτηκε τρία γκολ, έκανε δύο αποκρούσεις και επιχείρησε μόλις 18 πάσα. Αντίθετα, ο Onana είχε 61 πινελιές στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ελβετία, με 26 από αυτές έξω από το δικό του κουτί. Αυτός ο αγώνας τελείωσε με 1-0 ήττα.

Το Καμερούν θα αντιμετωπίσει την επόμενη Βραζιλία για τον τελικό αγώνα του Ομίλου G την Παρασκευή, γνωρίζοντας ότι η νίκη είναι απαραίτητη για να πηδήσετε την Ελβετία και να φτάσετε στους τελευταίους 16. Ακολουθούν τον δεύτερο Ελβετό κατά δύο πόντους.