Γιατί ο Ραχίμ Στέρλινγκ έφυγε από την ομάδα της Αγγλίας;

Ο εξτρέμ της Τσέλσι δεν ήταν μέλος της ομάδας των Three Lions που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο 3-0 επί της Σενεγάλης την Κυριακή.

Ο Raheem Sterling έχασε τη νίκη της Αγγλίας με 3-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Σενεγάλης για να πετάξει σπίτι για να είναι με την οικογένειά του.

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ο 27χρονος εξτρέμ θα επέστρεφε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ασχοληθεί με ένα οικογενειακό θέμα, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της τελευταίας ισοπαλίας μεταξύ Αγγλίας και Σενεγάλης.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, ο Στέρλινγκ έφυγε μαθαίνοντας ότι ένοπλοι εισβολείς διέρρηξαν το πατρικό του σπίτι στο Σάρεϊ. Η συνεργάτιδά του, Πέιτζ Μilian, και μικρά παιδιά ήταν στο σπίτι. Όλες οι λεπτομέρειες του συμβάντος παραμένουν ασαφείς, αλλά είναι κατανοητό ότι άφησε τον Στέρλινγκ να αισθάνεται «ταραγμένος» και να ανησυχεί βαθύτατα για την οικογένειά του.

Θα παίξει ο Στέρλινγκ εναντίον της Γαλλίας;

Επί του παρόντος, η Sterling είναι μια αμφιβολία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας προημιτελικό αγώνα εναντίον της Γαλλίας την Κυριακή. Διευθυντής Gareth Southgate δεν έχει αποκλείσει το αστέρι Chelsea έξω, αν και είναι αβέβαιο πότε ο παίκτης θα μπορούσε να επιστρέψει στο Κατάρ για τώρα.

«Πρέπει να του δώσουμε χρόνο να προσπαθήσει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα ή να είναι εκεί για την οικογένειά του», δήλωσε ο Southgate of Sterling απουσία την Κυριακή.

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή. Οπότε θα του δώσουμε αυτόν τον χώρο.

«Δεν επηρέασε την επιλογή της ομάδας. Πέρασα πολύ χρόνο με τον Ραχίμ σήμερα το πρωί. Ξέρεις ότι έχεις μέρες που συμβαίνουν γεγονότα, και πρέπει να τα αντιμετωπίσεις. Είναι στο δρόμο για το σπίτι του, και προφανώς έχουμε κατά νου ότι του επιτρέπεται ο χώρος και ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής, οπότε δεν πρόκειται να μιλήσουμε με πάρα πολλές λεπτομέρειες.

«Φυσικά, δεν είναι ιδανικό για την ομάδα μπροστά από ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά ωχριά σε ασήμαντο. Το άτομο είναι πιο σημαντικό από την ομάδα σε εκείνες τις στιγμές. Έπρεπε να φροντίσω την κατάσταση και στη συνέχεια έπρεπε να το μεταβιβάσω σε άλλους που είχαν να αντιμετωπίσουν σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να τον πάω σπίτι».

Ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο Χάρι Κέιν και ο Μπουκάγιο Σάκα είχαν στόχο να σφραγίσουν την Αγγλία με 3-0 νίκη επί της Σενεγάλης στην τελευταία φάση 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.