Γαλλία Ποδόσφαιρο είπε γιατί Κριστιάνο Ρονάλντο αξίζει να κερδίσει Ballon d’Or

Με την τελετή του Ballon d’Or να πλησιάζει, ο Jorge Mendes είπε στο Football γιατί ο Cristiano Ronaldo αξίζει να στεφθεί και πάλι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Κριστιάνο Ρονάλντο αξίζει να κερδίσει το Ballon d’Or τώρα περισσότερο από ποτέ, λέει ο πράκτοράς του Jorge Mendes.

Το γαλλικό περιοδικό France Football, το οποίο παρουσιάζει κάθε χρόνο το Ballon d’Or, πήρε συνέντευξη από τον Mendes, ο οποίος έκανε την υπόθεση του Ρονάλντο για το βραβείο πριν από την τελετή στο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου.

Στη συνέντευξη, ο Mendes τόνισε πώς τα εντυπωσιακά στατιστικά, τα νέα ρεκόρ και οι απίστευτες παραστάσεις του CR7 σε ηλικία 36 ετών το 2021 τον καθιστούν άξιο νικητή του Ballon d’Or.

«Τα στοιχεία και τα στατιστικά στοιχεία που συνδέονται με το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο μιλούν εκ μέρους του και θα πρέπει να είναι αρκετά κατά τη γνώμη μου για να κερδίσει ένα άλλο Ballon d’Or», δήλωσε ο Mendes στο France Football.

«Το απολύτως αξιοσημείωτο σύνολο 115 γκολ για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας τον καθιστά κατόχους ρεκόρ στην ιστορία του διεθνούς ποδοσφαίρου ανδρών. Φέτος έσπασε αυτό το 15-year-old ρεκόρ, στο οποίο μπορεί να προσθέσει ότι είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

«Όλα αυτά τα επιτεύγματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη απόδοση στην ιστορία του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να είναι καθοριστικά για την απονομή του τρόπαιου, καθώς συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι, χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο όλων των εποχών.»

Ο Μέντες πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ατομικό τρόπαιο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο πρώτος σκόρερ στην απαιτητική Σέριε Α και ήταν επίσης ο πρώτος σκόρερ στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Κατέχει ρεκόρ για γκολ στο Champions League και είναι ο μόνος παίκτης στον κόσμο που έχει κερδίσει τα πάντα σε τρεις διαφορετικές χώρες με τη μέγιστη ανταγωνιστικότητα, όπως συνέβη στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

«Όλα αυτά στην ηλικία των 36 ετών, με απολύτως μοναδική συνέπεια, δέσμευση και εκπληκτική ικανότητα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Κατά τη γνώμη μου, φέτος το Ballon d’Or έχει ένα όνομα: Κριστιάνο Ρονάλντο. Για μένα, ποτέ δεν του άξιζε τόσο πολύ».

Το πρώην αφεντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ρονάλντο, Sir Alex Ferguson πιστεύει επίσης ότι ο Πορτογάλος σταρ αξίζει να κερδίσει το βραβείο για έκτη φορά.