Βόμβα: Η επίδραση «Μπαλοτέλι» – o Μητρόγλου στην Τουρκία!

Στην προηγούμενη περίοδο έγραψαν πολλά για την μοίρα του Κώστα Μιτρόγλου (30 ετών), του βασικού παίκτη της ελληνικής εθνικής ομάδας, και για το ποια ομάδα θα ενισχυθεί λόγω των πληροφοριών ότι ετοιμάζεται να φύγει από την Ολυμπίκ ντε Μαρσέιγ. Μετά τη μεταφορά του Μάριο Μπαλοτέλι από τη Νίκαια στη Μαρσέιγ, ήταν σαφές ότι ο Μιτρόγλου θα έπρεπε να ψάξει για άλλο σύλλογο. Όμως, κανείς δεν περίμενε να πάει στη Γαλατάσαράι της Κωνσταντινούπολης.

Ο σκανδαλώδης Μπαλοτέλι συγκρούστηκε στη Νίκαια με τον προπονητή, τον θρυλικό Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος μετά από πολλές διαφωνίες με αυτόν τον παίκτη έχασε την υπομονή του και αποφάσισε να τον βάλει στον κατάλογο μεταφοράς. Αυτό το χρησιμοποιήθηκε η Μαρσέιγ που ήταν δυσαρεστημένη με τη φόρμα του Κώστα Μιτρόγλου, και αποφάσισε να φέρει τον Μπαλοτέλι, παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός ήξερε να κάνει προβλήματα στους σύλλογούς όπου έπαιξε κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Για τον Μιτρόγλου αναφέρθηκαν πολλές επιλογές, μεταξύ των οποίων η Βαλένθια έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτή τη μεταφορά και φάνηκε να είναι αμοιβαία. Και τον Ολυμπιακό αναφέρθηκαν επίσης. Όμως στη συνέχεια ήρθε η προσφορά της τούρκικης Γαλατάσαράι, η οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί ο σύλλογος της Μασσαλίας αλλά και ο ίδιος ο Μιτρόγλου.

Είναι αλήθεια ότι ο Έλληνας διεθνής επιθετικός είχε αρκετό χρόνο για να δείξει γιατί εισήλθε, και με την εμπειρία και την ικανότητά του να χτίσει μια θέση όπου θα ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην επίθεση της ομάδας στο Βελοντρόμ. Ωστόσο, σε 20 συμμετοχές, πόσο έγραψε αυτή τη σεζόν στη Μασσαλία, κατάφερε να σκοράρει μόνο τρια γκολ, οπότε η απόφαση της διοίκησης του συλλόγου από την Γαλλία να φέρει τον Μπαλοτέλι είναι αρκετά λογική.

Μετά την άφιξη του Μπαλοτέλι, ήταν σαφές ότι για τον Μιτρόγλου δεν θα υπάρχει πια θέση στην ομάδα και οι Τούρκοι άνοιξαν την πόρτα τους στον Έλληνα φορ. Αποφάσισαν να τον πάρουν με την μορφή δανεισμού για ενάμισι χρόνο και θα πληρώσουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην Ολυμπίκ, ενώ ο παίκτης αναμένεται να εισπράξει περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ  μέχρι το καλοκαίρι.

Kostas Mitroglou – Anton Ivanov / Shutterstock.com

Πολλοί σύλλογοι έχουν αναφερθεί ως ο επόμενος προορισμός για αυτόν τον επιτεθικό, αλλά η Γκαλατάσαράι κατάφερε να τον φέρει τελικά στις τάξεις του.

Ο Μιτρόγλου πέρασε το καλύτερο μέρος της καριέρας του στον αθηναϊκό Ολυμπιακό, όπου έπαιξε 116 αγώνες σε «ερυθρόλευκη» φανέλα και σημείωσε 57 γκολ συνολικά. Έχει επίσης μια εξαιρετική απόδοση στη Μπενφίκα της Λισαβώνας, όπου σημείωσε 36 γκολ σε 60 παιχνίδια, και με αυτά τα αποτελέσματα συστάθηκε στην Ολυμπίκ ντε Μαρσέιγ όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε για 15 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη Μαρσέιγ, τη Μπενφίκα, τον Ολυμπιακό, την Φούλαμ, τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο, η Γαλατάσαράι θα είναι ο έβδομος σύλλογος στην επαγγελματική σταδιοδρομία για αυτόν τον έμπειρο επιθετικό.

Η Γαλατάσαράι βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο τουρκικό πρωτάθλημα με 35 βαθμούς, πίσω από την Μπασακσέχιρ της Κωνσταντινούπολης με 41 βαθμούς. Αναμφισβήτητα ο Μιτρόγλου με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει την Γάλατα να ξεπεράσει τον πρωτοπόρο και να κατακτήσει τον τίτλο αυτή τη σεζόν. Αρκεί μόνο να τον πιστεύουν.