Βραζιλιάνικη κυβέρνηση έχει ως στόχο να παρεμβαίνει στην Εθνική Ομάδα

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Tite για την Copa America, η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει ως στόχο να παρέμβει στην εθνική ομάδα.

Ο διευθυντής Tite προσπαθεί να πείσει την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας να παραιτηθεί από την οργάνωση Copa America λόγω της πανδημίας. Για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτή είναι η Νοτιοαμερικανική χώρα που ήταν λιγότερο προσεκτική με την κρίση. Ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro ήταν εξαιρετικά ανεύθυνος αποδεχόμενος τη Βραζιλία ως οικοδεσπότη για ένα τουρνουά που κανείς δεν θέλει να παίξει. Ο Τάιτ είναι γνωστός για την αντιπαθία του Προέδρου. Κατά τη διάρκεια του τελικού Copa America όταν η Βραζιλία κέρδισε το τουρνουά, υπάρχουν εικόνες του Tite που αρνείται να σφίξει το χέρι του Bolsonaro.

Αυτό το ζήτημα αρχίζει να κλιμακώνεται σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή για το TiTe, του οποίου η δουλειά βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Globo Esporte, ο πρόεδρος της CBF δεν θα διστάσει να απολύσει τον διευθυντή της Βραζιλίας και να διορίσει κάποιον που πραγματικά του αρέσει ο Μπολσονάρο. Ο Rogerio Caboclo πήρε την απόφαση να υποσχεθεί ότι θα απολύσει τον Tite την επόμενη Τρίτη το αργότερο για να διορίσει τον Renato Gaúcho. Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο νέος διευθυντής είναι γνωστός υποστηρικτής του Μπολσονάρο.

Γιατί η Βραζιλία φιμώνει τον Τάιτ;

Το κύριο σχέδιο για τη Βραζιλία να οργανώσει το Copa America αυτό το καλοκαίρι έχει ένα πολιτικό υπόβαθρο γραμμένο παντού. Οι άνθρωποι στις υψηλότερες σφαίρες της κυβέρνησης είναι πεπεισμένοι ότι η παρακολούθηση του Neymar να σηκώνει το Copa America στο στάδιο Maracana μπροστά από το Bolsonaro είναι μεγάλη της πολιτικής ατζέντας του. Οι άνθρωποι στη Βραζιλία θεωρούν το ποδόσφαιρο θρησκεία και η νίκη σε αυτό το τουρνουά σημαίνει τον κόσμο για τους περισσότερους από αυτούς. Αυτό θα βοηθούσε τον Bolsonaro να αυξήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ του πληθυσμού της Βραζιλίας.

Αφού ο Τάιτ είναι ξεκάθαρος αντιπρόεδρος του Προέδρου, προφανώς θέλουν να τον απομακρύνουν από τη δουλειά του. Το θέμα εδώ είναι να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες της Βραζιλίας αν συμβεί αυτό μέχρι την επόμενη Τρίτη. Σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα δεχτούν αυτή την απόφαση που προφανώς προέρχεται από τον ίδιο τον Μπολσονάρο. Επίσης, ολόκληρος ο κόσμος θα ήθελε να μάθει πού βρίσκονται οι άλλες εθνικές ομάδες με αυτή την πιθανή απόφαση της CBF.