Βραζιλία: Ο Tite προσφέρει σημαντική ενημέρωση για τους τραυματισμούς του Neymar εν όψει της σύγκρουσης στη Νότια Κορέα

Ο σταρ Selecao έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια της πλευράς του στο τουρνουά.

Ο Tite επιβεβαίωσε ότι ο Neymar είναι έτοιμος να παίξει για τη Βραζιλία στον γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 16 εναντίον της Νότιας Κορέας.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει κρίση τραυματισμών καθώς προετοιμάζεται για τη φάση νοκ-άουτ του τουρνουά.

Ο Neymar, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, έχασε τους αγώνες του εναντίον της Ελβετίας και του Καμερούν.

Ακολούθησε τότε ο Γαβριήλ Ιησούς και ο Alex Telles, οι οποίοι αποκλείστηκαν για το υπόλοιπο του τουρνουά με τραυματισμό.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα πριν από την επερχόμενη σύγκρουση του Selecao με τη Νότια Κορέα, ο Tite αποκάλυψε ότι ο Neymar έχει ανακτήσει την πλήρη φυσική του κατάσταση.

«Ο Neymar θα προπονηθεί σήμερα το απόγευμα και αν προπονηθεί καλά θα παίξει», είπε το αφεντικό της Βραζιλίας.

Σε αντίθεση με τον Neymar, ο τραυματισμός του Ιησού είναι πολύ πιο σοβαρός. Το αστέρι της Άρσεναλ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και τρεις μήνες στο περιθώριο.

Διάσπαρτα δημοσιεύματα στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονταν ότι ο Ιησούς ήταν ήδη τραυματισμένος όταν ο Τάιτε τον έπαιξε εναντίον του Αλλά ο διευθυντής αρνήθηκε σθεναρά αυτές τις εικασίες.

«Δεν μου αρέσει να ακούω ψέματα, κακά ψέματα, αυτά [προέρχονται] από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κακά πράγματα για τους άλλους», είπε ο Τίτε.

«Σε καμία περίπτωση δεν παίζουμε για τη νίκη με κίνδυνο κινδύνου για έναν παίκτη, έτσι οι ψεύτες που είναι εκεί έξω, οι μισητές, που συνεχίζουν να δίνουν μίσος, πάνε να κάνουν κάτι άλλο και να σταματήσουν να δίνουν ψεύτικες ειδήσεις.

«Η Άρσεναλ έχει ένα μεγάλο ιατρικό τμήμα, έχουμε ένα μεγάλο ιατρικό τμήμα. Είμαστε υπεύθυνοι, ηθικοί.

«Είναι κρίμα, λυπάμαι πολύ για τον Γαβριήλ. [Το Σάββατο] είχαμε Neymar, Thiago [Silva] και Marquinhos κουβεντιάζοντας μαζί του και στη συνέχεια Telles.»