Βοηθός διαιτητή που απέκλεισε το γκολ του Ρονάλντο απορρίπτεται

Αφού δεν κατάφερε να καθαρίσει το γκολ του Ρονάλντο εναντίον της Σερβίας, ο Μάριο Ντικς αποσύρθηκε από την επίσημη ομάδα της Ολλανδίας Euro 2020.

Ο Mario Diks επιβεβαίωσε ότι ο Danny Makkelie τον εγκατέλειψε από την ολλανδική ομάδα για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο βοηθός δεν κατάφερε να κάνει σήμα στον Makkelie προτού ο διαιτητής αποφανθεί για το νικηφόρο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Σερβίας και Πορτογαλίας τον προηγούμενο μήνα, το οποίο ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 2-2.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέφαν Μίτροβιτς ξεκαθάρισε την προσπάθεια του Ρονάλντο, τηλεοπτικές επαναλήψεις και εικόνες έδειξαν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του σκορ.

Αλλά καθώς δεν υπήρχε τεχνολογία με στόχο, και ο Ντικς δεν του είχε κάνει σινιάλο, ο Μάκελι αρνήθηκε να επιτρέψει το στόχο του Κριστιάνο.

Τώρα ο Ολλανδός, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από την Πορτογαλία μετά τον αγώνα, έχει αποβάλει τον Ντικς από την ομάδα του για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Αυτή είναι μια πολύ, πολύ μεγάλη απογοήτευση για μένα τόσο κοντά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», δήλωσε ο Diks Omrop Fryslan.

«Την Τετάρτη 31 Μαρτίου, άκουσα από τον Makkelie ότι θέλει να συνεχίσει με έναν άλλο βοηθό, καθώς η εμπιστοσύνη στη συνεργασία μας έχει φύγει.

«Ήλπιζα πραγματικά για περισσότερη υποστήριξη, κατανόηση και εμπιστοσύνη μετά την επιτυχημένη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Jan de Vries αντικατέστησε τον Diks στην επίσημη ομάδα των Κάτω Χωρών.

Ο Makkelie, όμως, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν έπεσε ο Diks λόγω του σφάλματος στόχου του Ρονάλντο.