ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ρονάλντο κλέβει τον νικητή εναντίον της Σερβίας

Σε ένα σοκαριστικό φίδι, όπου η Πορτογαλία κέρδισε σαφώς τον αγώνα εναντίον της Σερβίας, ο διαιτητής αποφάσισε να απαγορεύσει ένα σαφές γκολ του Ρονάλντο.

Το VAR υπάρχει για να αποτρέψει σκανδαλώδεις σκηνές όπως αυτές που μας έδωσε ο Ρονάλντο στον αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας και Σερβίας. Ήταν ο δεύτερος προκριματικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της εβδομάδας και οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν μια νέα νίκη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθούσε να σκοράρει το 103ο γκολ του για τη χώρα του χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής. Τελικά είχε την ευκαιρία να το πάρει κατά τη διάρκεια του τελευταίου λεπτού του παιχνιδιού στο Βελιγράδι.

Με μια απλή ματιά, η κατανόηση του τι συνέβη γίνεται γίνεται αρκετά περίπλοκη για τον καθένα. Ο διαιτητής αποφάσισε ότι η βολή του Ρονάλντο δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος, αλλά η επανάληψη είπε στον κόσμο μια άλλη ιστορία. Μόλις ο Κριστιάνο είδε ότι πέρασε, άρχισε να γιορτάζει. Αλλά αμέσως θύμωσε καθώς ο στόχος δεν επιτρεπόταν, έκανε ακόμη και μια σκηνή που είμαστε έτοιμοι να σας δείξουμε κάτω.

Το VAR πρέπει να συμβεί στους Προκριματικούς.

Αν η FIFA αποφάσισε να αρχίσει να χρησιμοποιεί VAR κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τέτοια πράγματα θα συνέβαιναν λιγότερο συχνά. Αυτή τη φορά, ο Ρονάλντο ήταν ο παίκτης που επηρεάστηκε από μια απόφαση που ήταν σαφώς λάθος από τον Ολλανδό διαιτητή, Danny Makkelie. Πρέπει να πάρουμε μια αντίδραση από τον άνθρωπο της ώρας και να δούμε τι θα κάνει δημόσια.

Ας ελπίσουμε ότι το μήνυμά του συμβαδίζει περισσότερο με την απαίτηση VAR για αυτόν τον διαγωνισμό. Μιλώντας για εσκεμμένες αποφάσεις από το κόκκινο θα οδηγήσει Cristiano πουθενά, πρέπει να σκεφτεί καθαρά ενώ το κάνει αυτό. Προς το παρόν, η Πορτογαλία θα πρέπει να συμβιβαστεί με ένα σημείο και ολόκληρος ο κόσμος θα συμμαχήσει μαζί τους ενάντια σε αυτό το μεγάλο λάθος. Είναι απλά ασυγχώρητο, ανεξάρτητα από τις υποταγή σου.