ΒΙΝΤΕΟ: Ο Μουρίνιο προέβλεψε τα προβλήματα τραυματισμού του Χάζαρντ το 2015

Ο Χοσέ Μουρίνιο προέβλεψε τα φυσικά προβλήματα της Ίντεν Χάζαρντ όταν δούλευαν μαζί στο Τσέλσι.

Η κακή τύχη του Eden Hazard φαίνεται να είναι πολύ μακριά από το να τρέξει έξω αφού ο παίκτης υπέστη το δέκατο τραυματισμό του σε ενάμιση χρόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βέλγος υπέστη πρόσφατα έναν άλλο μυϊκό τραυματισμό που θα τον κρατήσει στο περιθώριο για τουλάχιστον τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Καθώς ο Χάζαρντ ξεκινά έναν άλλο δρόμο για την ανάρρωση, έχει γίνει σαφές ότι οι τραυματισμοί του θα συνεχίσουν να εμποδίζουν το αστέρι από το να δείξει τις δυνατότητές του στη Μαδρίτη. Στην πραγματικότητα, ένας από τους γιατρούς της εθνικής ομάδας του Βελγίου έδειξε την ανησυχία του για την ευημερία του 30χρονου.

«Οι τραυματισμοί σε αυτό το στάδιο της σεζόν δεν είναι ανησυχητική για τα Ευρώ, είναι ακόμη και περίοδος ανάπαυσης. Αλλά με την Εδέμ είναι διαφορετικά. Είναι μια άλλη υποτροπή, μια χρόνια κατάσταση που πάντα πάει στραβά στο τέλος. Πρώτα ο αστράγαλος, μετά οι μυϊκοί τραυματισμοί. Είναι όλα πολύ δυσάρεστα.

«Η Εδέμ βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο και δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις από αυτό. Είναι ενοχλητικό αυτό που συμβαίνει με το μυϊκό σύστημα. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι σε θέση να κλωτσήσει, να γυρίσει, να πηδήξει, όλα με μεγάλη ταχύτητα. Και, φυσικά, αυτό είναι πιο δύσκολο κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.»

Ο Δρ. Κρίστοφ Σας δεν ήταν ο μόνος που ενδιαφερόταν για τη σωματική διάπλαση του Χάζαρντ.

Από την άφιξή του στην Ρεάλ το 2019, ο Eden Hazard έχασε συνολικά 43 αγώνες λόγω διαφόρων τραυματισμών. Για να δώσει κάποια προοπτική, ο διεθνής διεθνής Βέλγιο έχει παίξει μόνο 35 παιχνίδια για τον σύλλογο. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβαινε πάντα, καθώς η κατάστασή του στο Τσέλσι ήταν εντελώς διαφορετική. Τα σωματικά προβλήματα του Χάζαρντ τον κράτησαν εκτός από 20 αγώνες κατά τη διάρκεια των 7 χρόνων του στο Λονδίνο.

Αν και πολλοί έχουν αναρωτηθεί γιατί η καριέρα του Χάζαρντ πήρε μια πιο σκοτεινή τροπή, φαίνεται ότι ο Μουρίνιο θα μπορούσε να είχε την απάντηση από την αρχή. Πίσω στο 2015, ο τωρινός μάνατζερ της Τότεναμ προέβλεψε ότι οι δύσκολες προκλήσεις που υπέφερε ο παίκτης κάποια μέρα θα είχαν το τίμημα τους.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα πρέπει να είναι ερωτευμένοι με την Eden Hazard, αλλά πιστεύω ότι λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο τιμωρείται από τους αντιπάλους και δεν προστατεύεται από τους διαιτητές, τότε ίσως κάποια μέρα δεν θα έχουμε πλέον την Eden Hazard», προέβλεψε ο Mourinho.

«Στον Χάζαρντ, υπάρχουν ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, δέκα σκληρά φάουλ κάθε αγώνα. Τον κλωτσάνε, και μετά γίνονται ακόμα περισσότερες κλωτσιές».