Βαρκελώνη υπογράψει Aubameyang δωρεάν

Ο Pierre-Emerick Aubameyang ολοκλήρωσε επίσημα την μετακόμισή του στη Βαρκελώνη ως ελεύθερος πράκτορας με μια αξιοσημείωτη ρήτρα απελευθέρωσης.

Η Βαρκελώνη ανακοίνωσε επίσημα την υπογραφή του Pierre-Emerick Aubameyang από την Άρσεναλ με δωρεάν μεταφορά.

Η Τρίτη σηματοδότησε την ημέρα που οι Γκαμπόν κατήγγειλε το συμβόλαιό του με τους Πυροβολητές με κοινή συμφωνία. Στην πραγματικότητα, ο 32-year-old πέταξε στην καταλανική πρωτεύουσα την ημέρα της προθεσμίας για να επικοινωνήσει τους όρους του με τον Barca.

Αν δεν το γνώριζες, μια πιθανή συμφωνία δανείου ήταν μια επιλογή στην αρχή. Ωστόσο, η Βαρκελώνη δεν ήταν σε θέση να πληρώσει στον επιθετικό το βαρύ μισθό του 340.000 λίρες την εβδομάδα.

Ως εκ τούτου, η Άρσεναλ συμφώνησε επίσης να τον απελευθερώσει ως ελεύθερο πράκτορα και να υπογράψει για τη στολή La Liga σε μόνιμη βάση.

Η Βαρκελώνη πραγματοποίησε επίσημη δήλωση μετά την αρχική εκπαίδευση του Aubameyang με τους νέους συμπαίκτες του την Τρίτη.

Ο σύλλογος έγραψε: «Η FC Barcelona και ο Pierre-Emerick Aubameyang κατέληξαν σε συμφωνία για τον παίκτη να ενταχθεί στον σύλλογο αφού ο επιθετικός τερματίσει τη σύμβασή του με την Arsenal FC».

«Ο παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025 με την επιλογή να συμφωνήσει την αναχώρηση στις 30 Ιουνίου 2023. Και η ρήτρα εξαγοράς του θα οριστεί στα 100 εκατομμύρια ευρώ».

«Σύντομα η Λέσχη θα παρέχει λεπτομέρειες για την παρουσίαση του Pierre-Emerick Aubameyang ως παίκτη πρώτης ομάδας.»