Βαρκελώνη «πραγματικά τσαντισμένος» μετά το Cadiz ολίσθησης, λέει ο Alba

Οι Μπλαουγκράνα ανατίναξαν μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν το έλλειμμά τους από την κορυφή του τραπεζιού, και τώρα να ακολουθήσουν τους ηγέτες της Λα Λίγκα κατά οκτώ πόντους.

Η FC Barcelona είναι «τσαντισμένη» αφού έχασε περισσότερο έδαφος στον αγώνα τίτλου La Liga και δεν κατάφερε να πάρει και τους τρεις πόντους εναντίον του Cadiz μετά από ένα αδιέξοδο 1-1, λέει ο Jordi Alba.

Ο Lionel Messi έβαλε το πλευρό του στο μπροστινό πόδι κοντά στο σημείο μισής ώρας μετατρέποντας την ποινή, την οποία ο διαιτητής είχε απονείμει αρκετά εύκολα αφού ο Pedri τοποθετήθηκε ανάμεσα σε δύο υπερασπιστές.

Οι οικοδεσπότες στη συνέχεια δεν είχαν καμία παρουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, και τους κόστισε ακριβά. Το προβάδισμα τους αναιρήθηκε στις τελευταίες στιγμές του αγώνα, όταν ο Alex Fernandez σκόραρε από το σημείο.

Barca είχε μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το έλλειμμά τους σε έξι πόντους από την κορυφή του τραπεζιού, με τους ηγέτες Ατλέτικο Μαδρίτης να έχει υποστεί μια αιφνιδιαστική ήττα το Σάββατο.

Η κατάσταση των γίγαντα της Καταλονίας θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω στο τέλος της αγωνιστικής, καθώς η Σεβίλλη, η οποία θα παίξει τον Οσασούνα αργότερα την Κυριακή, θα μπορούσε να ανέβει πάνω από αυτούς στην κατάταξη.

«Είναι δικό μας λάθος», είπε η Alba στην τηλεόραση Barca, μέσω Sport. «Είμαστε πολύ τσαντισμένοι.

«Είναι κρίμα. Εμείς φταίμε. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να κόψουμε το κενό στην κορυφή και δεν μπορέσαμε να το κάνουμε.

«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοια σημεία να διαφύγουν. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Είχαμε την ευκαιρία και δεν κερδίσαμε. Τώρα πρέπει να πάμε ξανά, να δούμε πράγματα (που πήγαν στραβά)… αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

«Πρέπει να συνεχίσουμε, είμαστε ο Βάρκα. Πρέπει να συνεχίσουμε και στους τρεις διαγωνισμούς, αλλά αυτό ήταν κρίμα σήμερα. Είχαμε μια μοναδική ευκαιρία. Η ομάδα προσπάθησε.»