Βαρκελώνη: Ο Xavi χτυπά τη La Liga για «γελοία» απόφαση σχετικά με το παιχνίδι της Μαγιόρκα

Μέχρι 18 παίκτες της Βαρκελώνης δεν θα είναι σε θέση να παίξουν στο πλευρό τους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Βαρκελώνη υπέστη επιδημία Covid κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Δέκα από τους παίκτες της πρώτης ομάδας έχουν βγει θετικοί στο COVID-19, ενώ άλλοι οκτώ παίκτες είναι έξω με τραυματισμούς.

Ενώ η Premier League έχει αναβάλει αρκετά παιχνίδια πρόσφατα, αξιωματούχοι της La Liga αποφάσισαν να προχωρήσουν όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως. Εν όψει του επερχόμενου αγώνα της πλευράς του με τη Μαγιόρκα, ο Xavi Hernandez αντιμετωπίζει σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Το αφεντικό της Βαρκελώνης επέκρινε τη Λα Λίγκα στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα.

Είπε (μέσω Independent): «Ανησυχώ, φυσικά. Μιλάμε για 17 με 18 παίκτες που λείπουν… το γεγονός ότι αυτοί (Laliga) δεν αναστέλλουν το παιχνίδι, το βρίσκω γελοίο.

«Αν είχαμε λίγη κοινή λογική, αυτό το παιχνίδι δεν θα παιζόταν. Η Μαγιόρκα επίσης παραπονιέται ότι έχουν πολλές υποθέσεις COVID-19… αλλά οι κανόνες είναι αυτό που είναι, είναι πολύ σκληροί».

Ο Xavi στο συμβόλαιο του Dembele

Η Βαρκελώνη προσπαθεί να συνδέσει τον Ousmane Dembele με μια νέα συμφωνία. Ωστόσο, οι μισθολογικές απαιτήσεις του παίκτη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέστησαν δύσκολο για τον σύλλογο να συμφωνήσει σε νέα συμφωνία.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των συμβάσεων του Dembele, το αφεντικό της Βαρκελώνης απάντησε:

«Δεν είμαι σίγουρος», είπε ο Xavi. «Είναι αλήθεια ότι συχνά οι πράκτορες των παικτών κάνουν τα πράγματα περίπλοκα. Ο Βάρκα ήταν πολύ σαφής σχετικά με τη θέση τους και τώρα είναι θέμα διαπραγμάτευσης.

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λέσχη είναι περίπλοκη… Δεν είμαι σίγουρος, αλλά ελπίζω ότι τα δύο κόμματα θα συναντηθούν.

«Ο Ousmane είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εάν προπονηθεί και παίξει καλά, μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του και το χρειαζόμαστε αυτό.»

Η Βαρκελώνη είναι έβδομη στη LaLiga με 28 πόντους από τα 18 παιχνίδια τους. Είναι 18 πόντους πίσω από τους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι έχουν παίξει ένα ακόμη παιχνίδι. Μετά το παιχνίδι τους ενάντια στη Μαγιόρκα, η Βαρκελώνη θα προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει το Linares Deportivo σε ένα παιχνίδι Copa del Rey την Τετάρτη.