Βαρκελώνη: Ο Xavi παρέχει σημαντική ενημέρωση των τραυματισμών πριν από τη σύγκρουση στο Μπιλμπάο

Ο διευθυντής του Barca λέει ότι δύο «ζωτικοί» παίκτες επέστρεψαν στην ομάδα του για να αντιμετωπίσουν τη Βασκική πλευρά.

Η Βαρκελώνη θα αντιμετωπίσει τον Αθλέτικ Μπιλμπάο σε αγώνα La Liga την Κυριακή. Οι Καταλανοί φιλοξενούν το Μπιλμπάο μετά από δύο εντυπωσιακές νίκες πάνω από τη Νάπολι και τη Βαλένθια.

Ενώ η πλευρά του Xavi Hernandez παρουσιάζει ήδη σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις του, θα λάβει σημαντικές αυξήσεις τραυματισμών τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον ισπανικό διευθυντή, τόσο το Memphis Depay όσο και ο Clement Lenglet θα είναι σε θέση να παίξουν για τους Καταλανούς στο επερχόμενο παιχνίδι τους.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, ο Τσάβι δήλωσε (μέσω της Barcauniversal): «Και οι δύο εκπαιδεύτηκαν στην ομάδα και είναι 100% κατάλληλοι. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές, θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι.»

«Η αποπληρωμή θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς, όπως ο Λένγκλετ. Είναι σημαντικό για αυτούς να επιστρέψουν για να ολοκληρωθούν στην ομάδα, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς».

Ο Ισπανός επαινεί τον Frenkie de Jong, ο οποίος υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες της Barca στα πρόσφατα παιχνίδια τους.

«Πρώτον, θέλω να μιλήσω για τον χαρακτήρα του», πρόσθεσε ο Xavi.

«Είναι πολύ κίνητρα και μου είπε ότι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι τέλειος παίχτης».

«Κάνουμε βίντεο που τον βοηθούν να βελτιωθεί, είναι πολύ ταπεινός και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας παίκτης με τις ικανότητές του».

Βαρκελώνη κάθεται τέταρτη στη La Liga, τέσσερα σημεία πίσω από την τρίτη θέση Ρεάλ Μπέτις. Οι Καταλανοί έχουν την ευκαιρία να κλείσουν το χάσμα σε ένα σημείο αν καταφέρουν να νικήσουν το Μπιλμπάο.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις των Καταλανών έχουν πείσει τους bookmakers να τους θεωρήσουν φαβορί για να κερδίσουν το παιχνίδι εντός έδρας.