Βαρκελώνη: Ο Xavi επιβεβαιώνει την τεράστια ώθηση των τραυματισμών μπροστά από την Supercopa

Το αφεντικό της Βαρκελώνης λέει ότι θα έχει τον Ansu Fati πίσω στην ομάδα του για το παιχνίδι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ansu Fati πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου έτους εκτός δράσης. Τους τελευταίους 14 μήνες, ο νεαρός της Βαρκελώνης έκανε μόνο πέντε εμφανίσεις της La Liga. Ωστόσο, ο Xavi Hernandez θα τον έχει πίσω στην ομάδα του σύντομα.

Πριν από τον αγώνα της πλευράς του εναντίον της Γρανάδας, ο Xavi ενημέρωσε για τον 19χρονο.

Είπε (μέσω Fotmob): «Αν ήταν το αντίστροφο, παίζοντας Μαδρίτη αύριο και το Supercopa εναντίον της Γρανάδας, θα έκανα ακριβώς το ίδιο,

«Ο Ansu είναι μια χαρά, [αλλά] είχα κάποιες αμφιβολίες ότι θα μπορούσε να παίξει το αυριανό παιχνίδι. Προς το παρόν προτιμώ να περιμένω γιατί η τελευταία εμπειρία που είχε ήταν μια υποτροπή».

Πρόσθεσε: «Αγαπάμε τον Ansu 100 τοις εκατό, και γνωρίζοντας ότι πρόκειται να επιστρέψει είναι θεαματικά νέα για εμάς. Έχει εργαστεί πολύ καλά, με μια πολύ ισχυρή φιλοδοξία, ικανή να κάνει τη διαφορά.

«Είναι ένας θεμελιώδης παίκτης, αλλά δεν θέλουμε να ρισκάρουμε γιατί θα τον χάναμε για το υπόλοιπο της σεζόν. Προτιμώ να περιμένω μέχρι να είναι σε πλήρη δυναμικότητα — είναι θέμα φυσικής κατάστασης».

Ο Fati υπέστη τραυματισμό στο hamstring το Νοέμβριο μετά από προηγούμενα προβλήματα στο γόνατο. Ο έφηβος θα δώσει στον Xavi μια πολύ αναγκαία ενίσχυση της ομάδας μπροστά από την πρώτη του El Clasico ως μάνατζερ.

Αλλά πριν από αυτό, η Βαρκελώνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη Γρανάδα στο επόμενο παιχνίδι La Liga το Σάββατο. Οι Καταλανοί κάθονται πέμπτοι στην ισπανική κορυφαία πτήση, 15 πόντους πίσω από τους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης.