Βαρκελώνη: Ο Araujo εξηγεί πώς το έργο του Xavi οδηγεί τον Barca σε τρόπαια

Ο υπερασπιστής της Βαρκελώνης πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του στο Camp Nou.

Ο Ρόναλντ Αραούχο πιστεύει ότι η Βαρκελώνη είναι καθ’ οδόν για να φτάσει στην κορυφή υπό τον Τσάβι Χερνάντεζ.

Ο Ουρουγουανός αμυντικός παρέτεινε την παραμονή του στη Βαρκελώνη μέχρι το 2026. Η γρήγορη άνοδος του Araujo στο καλλιτεχνικό στερέωμα έπεισε την ομάδα να βασιστεί σε αυτόν ως έναν από τους μελλοντικούς ηγέτες της ομάδας.

Από την άφιξη του Xavi, ο Araujo έχει εξελιχθεί σε μια βασική φιγούρα στην πίσω γραμμή του Barca, παίζοντας σε διαφορετικές αμυντικές θέσεις. Ο 23χρονος στήριξε τον Χάβι για να κερδίσει τρόπαια στο Καμπ Νόου.

«Πάντα δουλεύω σκληρά», είπε. «Παρακολουθώ βίντεο και μιλάω πολύ με τον Xavi για να μάθω το στυλ Barca. Πιστεύω στο έργο και θα σηκωθούμε και θα αρχίσουμε να κερδίζουμε τρόπαια και πάλι.

«Θέλω οι οπαδοί της Barca να αισθάνονται ενθουσιασμένοι για την ομάδα, καθώς επιστρέφουμε στο DNA της Barca και έχουμε μια σταθερή βάση νέων και βετεράνων παικτών. Έχουμε μια ομάδα να ονειρευτούμε».

Ο Araujo έχει παίξει μαζί με τον Gerard Pique και τον Jordi Alba στην αμυντική γραμμή του Barca. Ο νεαρός αμυντικός λέει ότι είναι πρόθυμος να συνεχίσει την ανάπτυξή του μαζί με τους έμπειρους συμπαίκτες του.

«Νιώθω τόσο μεγάλη χαρά», πρόσθεσε στη νέα επέκταση του συμβολαίου.

«Έχω ωριμάσει πολύ. Δεν μπορούσα να διαλέξω καμία στιγμή από την παραμονή μου εδώ, το μόνο που ήθελα ήταν να ανανεώσω το συμβόλαιό μου και να είμαι σε θέση να μείνω στη Barca για πολύ, πολύ καιρό».

Η Βαρκελώνη ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο τραπέζι κάτω από τον Xavi, αλλά έδειξε ασυνέπεια στις πρόσφατες εμφανίσεις τους.

Ας δούμε αν οι Καταλανοί μπορούν να ανακάμψουν από την ήττα τους ενάντια στον Rayo Vallecano όταν φιλοξενήσουν τη Μαγιόρκα αυτό το Σαββατοκύριακο.