Βαρκελώνη: Ο Χάβι αμφισβητεί το χρονοδιάγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την καταστροφική διεθνή διακοπή

Πέντε παίκτες της Βαρκελώνης επέστρεψαν στο Camp Nou με τραυματισμούς αφού πέρασαν το διάλειμμα με τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες τους.

Η FIFA πρέπει να αποφύγει περαιτέρω αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με τον αρχηγό της Βαρκελώνης Χάβι Χερνάντεζ.

Οι Καταλανοί ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στη δράση μετά από μια σειρά από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του διεθνούς διαλείμματος.

Οι Τζουλς Κουντ, Ρόναλντ Αραούχο, Φρένκι ντε Γιονγκ και Μέμφις Ντιπέι επέστρεψαν στο Καμπ Νόου με προβλήματα φυσικής κατάστασης. Hector Bellerin υπέστη επίσης έναν τραυματισμό κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης Barca νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Η FIFA σχεδιάζει να διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια», δήλωσε ο Χάβι εν όψει της επερχόμενης σύγκρουσης της Barca με τη Μαγιόρκα.

«Τώρα έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

«Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα αν το τουρνουά καταρτίζεται σε ξεχωριστό χρόνο. Τότε η άλλη φορά κατανέμεται στους συλλόγους.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Έχουμε 12 αγώνες μέχρι το διάλειμμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Είναι μια βαρυσήμαντη επέκταση της σεζόν. Όλα τα παιχνίδια θα είναι πολύ σημαντικά.

«Αύριο πρέπει να κερδίσουμε και να δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Πρέπει να δείξουμε τα δυνατά μας σημεία».

Μετά τον αγώνα της Μαγιόρκα, η Barca θα ταξιδέψει στο Σαν Σίρο για να αντιμετωπίσει την Ίντερ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι του Champions League την Τρίτη.