Βαρκελώνη: Ο Τσάβι επιβεβαιώνει συνομιλίες με την αίσθηση της Βραζιλίας

Οι Καταλανοί είναι η πρώτη ομάδα που παραδέχτηκε το ενδιαφέρον τους για τον Έντρικ.

Ο Χάβι Χερνάντεζ επιβεβαίωσε ότι η Βαρκελώνη βρίσκεται σε συνομιλίες με τον στάρλετ της Palmeiras Endrick.

Ο 16χρονος κατέλαβε τη βραζιλιάνικη Serie A από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Palmeiras. Αρκετές κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την υπογραφή του Endrick, με τον Xavi να επιβεβαιώνει ότι η Βαρκελώνη είναι μία από αυτές.

«Έχουμε μιλήσει με τον πατέρα του, αλλά και απευθείας με τον παίκτη. Εξήγησα το έργο που έχουμε στη Βαρκελώνη», δήλωσε ο Χάβι στο ESPN.

«Θέλουμε ταλέντο και αυτός είναι ένα ταλέντο, ικανό να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να σκοράρει, μπορεί να ντριμπλάρει, έχει μια βάναυση ικανότητα να κάνει τη διαφορά.

«Είναι το είδος του παίκτη που χρειαζόμαστε. Γνωρίζει ήδη το σχέδιο που έχουμε στη Βαρκελώνη και μιλάμε.

«Ελπίζω να γίνει ο παίκτης μας. Είναι στο χέρι του. Εξαρτάται πάντα από τον παίκτη. Συνήθως, ένας παίκτης θα καταλήξει να παίζει εκεί που θέλει να παίξει. Έτσι, είναι μια πολύ προσωπική απόφαση του Endrick.»

Ο Έντρικ και η οικογένειά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη για να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με αρκετούς ενδιαφερόμενους συλλόγους. Εκτός από τη Βαρκελώνη, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Παρί Σεν Ζερμέν πιέζουν σκληρά για να υπογράψουν την προώθηση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φτάσει τόσο μακριά ώστε να στείλει τον επικεφαλής ανιχνευτή τους να κάνει συνομιλίες με τους πράκτορες του Endrick στη Βραζιλία. Φαίνεται όμως ότι οι εικασίες για το μέλλον του θα συνεχιστούν μέχρι να υπογράψει τελικά ένα προσυμβόλαιο με μια ευρωπαϊκή λέσχη.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, ο Βραζιλιάνος στάρλετ δεν θα μπορέσει να μετακομίσει στην Ευρώπη μέχρι να γίνει 18.