Βαρκελώνη λαμβάνουν προειδοποίηση για «παράνομη» μεταχείριση Ousmane Dembele

Η Ισπανική Ένωση Παιστών απείλησε να κινήσει νομικά μέτρα κατά της Βαρκελώνης επειδή άσκησε πίεση στο Dembele.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, η Βαρκελώνη έχει εγκαταλείψει τις ελπίδες της να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ousmane Dembele. Ο παίκτης ξοδεύει τους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου του, με τον σύλλογο απελπισμένα να αποφύγει μια πιθανή ελεύθερη αναχώρηση.

Την Πέμπτη, ο σκηνοθέτης της Βαρκελώνης Mateu Alemany επιβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θέλει ο Γάλλος να «εγκαταλείψει το σύλλογο το συντομότερο δυνατό». Σύμφωνα με ισπανικές πηγές, ο Μπάρκα σχεδιάζει να παγώσει τον Ντεμπέλε έξω από την ομάδα τους για το υπόλοιπο συμβόλαιό του.

Ο προπονητής της Βαρκελώνης Xavi Hernandez έχει ήδη αποκλείσει τον Dembele από την ομάδα του για το επερχόμενο παιχνίδι του εναντίον του Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο πρόσφατα υπογεγραμμένος φόργουορντ Φεράν Τόρες πιθανότατα θα καλύψει την απουσία του Ντεμπέλε στην ομάδα.

Τι είπε η AFE;

Τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της Βαρκελώνης προκάλεσαν σταθερή αντίδραση από την AFE (Ένωση Ισπανικών Παιστών). Η ένωση έχει προειδοποιήσει τη λέσχη να μην παραβιάσει τα εργασιακά δικαιώματα στη μεταχείριση του Dembele.

Μια επίσημη δήλωση αναφέρει: «Ένας σύλλογος υποχρεούται να καταβάλλει στον παίκτη τους συμφωνηθέντες μισθούς και να επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών υπό τους ίδιους όρους με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση ή πίεση για τον αθλητή να παραιτηθεί από τα εργασιακά του δικαιώματα.

«Η ανανέωση μιας σύμβασης απαιτεί τη συμφωνία και των δύο μερών.

«Η εν λόγω συμφωνία πρέπει να εκδίδεται ελεύθερα χωρίς εξωτερικούς όρους που περιορίζουν την ελευθερία του παίκτη. Ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει το δικαίωμα να κληθεί για κάθε αγώνα. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται υπό τις ίδιες συνθήκες με τους συμπαίκτες τους.

«Εάν [οι πράξεις του Βάρκα] μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως πίεση για να σπάσει τη θέλησή του — και εάν γίνουν δημόσιες δηλώσεις αναγνωρίζοντας αυτό το είδος πίεσης — θα εξετάσουμε την παράνομη συμπεριφορά.

«Η AFE θεωρεί ότι η μη επίτευξη συμφωνίας για ανανέωση σύμβασης δεν συνεπάγεται παραβίαση εργασίας, επομένως δεν μπορεί να έχει συνέπειες. Η μη επιλογή παίκτη για ένα χρονικό διάστημα χωρίς τραυματισμό, ασθένεια ή σωματικό εμπόδιο, προϋποθέτει υποτίμηση της εικόνας του που θα επηρεάσει αρνητικά τα μελλοντικά του συμβόλαια».

Τι ακολουθεί για τον Ντεμπέλε;

Σύμφωνα με την Ντέιλι Εξπρές, η Τσέλσι ξεκίνησε συνομιλίες με τον Ντεμέμπελε για μια κίνηση. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα κάνουν προσφορά αυτόν τον Ιανουάριο.

Η Βαρκελώνη είναι πρόθυμη να πουλήσει το Dembele αυτό το χειμώνα, καθώς είναι πρόθυμοι να ελευθερώσουν χώρο για νέες υπογραφές. Επίσης, μια κίνηση του Ιανουαρίου είναι η τελευταία τους ευκαιρία να αποφύγουν την ελεύθερη αναχώρηση το καλοκαίρι.

Σε περίπτωση που η Dembele μείνει στη Βαρκελώνη, αρκετές άλλες ομάδες πιθανότατα θα συμμετάσχουν στον αγώνα μεταγραφών το καλοκαίρι. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες του Γάλλο να εξασφαλίσει μια καλύτερη σύμβαση. Ωστόσο, το να μην παίζει για αρκετούς μήνες μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές του να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους.