Βαρκελώνη θα υπογράψει εκ νέου μόνο Messi & Neymar υπό έναν όρο, λέει Laporta

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, η Joan Laporta έδωσε μια ειλικρινή άποψη για τις πιθανότητες του Barca να φέρει πίσω τα πρώην αστέρια τους.

Σύμφωνα με την Joan Laporta, η μοναδική ευκαιρία των Lionel Messi και Neymar να επιστρέψουν στη Βαρκελώνη θα ήταν με δωρεάν μεταφορά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου πιστεύει ότι αυτός είναι ο μοναδικός όρος που μπορεί να επιτρέψει στο δίδυμο του Παρί Σεν Ζερμέν να επιστρέψει στο Καμπ Νόου.

Ο Laporta πιστεύει ότι η καταβολή τέλους μεταγραφής για ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη παίξει για τη Βαρκελώνη θα ήταν «παράλογη», καθώς προκύπτουν αμφιβολίες για το μέλλον του Neymar στο PSG.

«Σε ποιον δεν αρέσει η Νέι;» Laporta είπε L’Esportiu όταν ρωτήθηκε αν είναι οπαδός της Βραζιλίας προς τα εμπρός.

«Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά έχει [τρία] χρόνια στο συμβόλαιό του με την PSG. Είναι ουσιαστικά υποδουλωμένος στα χρήματα. Ο μόνος τρόπος να γυρίσει στην Μπάρκα είναι τζάμπα. Θα ήταν παράλογο να πληρώσετε ένα τέλος μεταγραφής για έναν παίκτη που ήδη είχατε».

Ο Neymar, ο οποίος υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο στο Παρίσι πέρυσι μέχρι τον Ιούνιο του 2025, αγωνίστηκε στη Βαρκελώνη μεταξύ 2013 και 2017. Κατάφερε 105 γκολ και 76 ασίστ σε 186 συμμετοχές για την ομάδα.

Τι λες για τον Μέσι;
Όσο για τον Μέσι, έναν παίκτη που θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος στην ιστορία του Barca, ο Laporta πιστεύει ότι μια επανένωση θα εξαρτηθεί από το αν είναι δωρεάν και από την ετυμηγορία της διοίκησης του συλλόγου.

Ο Μέσι ολοκλήρωσε την 21-ετή συνεργασία με τη Βαρκελώνη το περασμένο καλοκαίρι μετά από διακοπή των συνομιλιών για συμβάσεις. Ο επτά φορές νικητής Ballon d’Or εντάχθηκε στο PSG σε μια δωρεάν μεταφορά. Έχει ακόμα ένα χρόνο στη συμφωνία του, η οποία περιλαμβάνει μια επιλογή για τρίτη σεζόν.

«Ο Leo έφυγε όπως έφυγε», πρόσθεσε ο Laporta.

«Όλοι θα θέλαμε να τελειώσει την αθλητική του καριέρα εδώ, αλλά λόγω των κανόνων του δίκαιου παιχνιδιού [του LaLiga] και λόγω της προσφοράς της PSG, δεν ήταν να γίνει.

«Αν θέλει να επιστρέψει κάποια μέρα, θα πρέπει να είναι δωρεάν. Και το τεχνικό προσωπικό θα πρέπει να αποφασίσει αν ταιριάζει με το νέο έργο ή όχι.»