Βαρκελώνη: Η Λαπόρτα αποκαλύπτει Dembele απέρριψε την κίνηση της Premier League

Ο πρόεδρος της Βαρκελώνης λέει ότι ο Γάλλος απέρριψε προσφορά για την αποχώρηση από τη λέσχη.

Παρά τις προσπάθειές τους να τερματίσουν το έπος μεταφοράς του Ousmane Dembele αυτό το χειμώνα, η Βαρκελώνη δεν ήταν σε θέση να πουλήσει το εξτρέμ. Ο Dembele θα περάσει τους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου του, προγραμματισμένη για ελεύθερη αναχώρηση το επόμενο καλοκαίρι.

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για τον Barca, ο οποίος ήλπιζε να βρει μια καθυστερημένη λύση μέχρι τις τελευταίες ώρες της θυρίδας μεταφοράς. Η πρόεδρος της λέσχης Joan Laporta άνοιξε για την κατάσταση Dembele.

«Του κάναμε μια πολύ καλή προσφορά ανανέωσης», δήλωσε η Laporta σε συνέντευξη Τύπου (μέσω Marca).

«Ο παίκτης είπε όχι, αρχικά ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν ζήτημα χρημάτων, αλλά στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην οικονομική πτυχή. Ο πράκτορας δεν μας είπε τίποτα και αυτό έχει συνέπειες για τη λέσχη.»

Και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ έκπληκτος που δεν δέχτηκε μια πρόταση που είχε από ένα αγγλικό σύλλογο. Δεν ήθελε. Δεν είχε νόημα, γιατί δεν ήταν καλό γι ‘αυτόν ή για τον σύλλογο. Θα μας επέτρεπε να δουλέψουμε με περισσότερη ηρεμία στην αγορά.

«Το θέμα Dembele είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Ο Dembele είναι στην ομάδα και ο Xavi [Hernandez] πρέπει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα με παίκτες που έχουν μέλλον σε αυτό το κλαμπ.

«Πιστεύουμε ότι η Dembele έχει ήδη συμβόλαιο με μια άλλη λέσχη, μας το υπαινίσσονται αυτό. Αυτό που θα κάνουμε είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του συλλόγου».

Σύμφωνα με αρκετές αγγλικές πηγές, η Τσέλσι είναι πρόθυμη να υπογράψει την Dembele ως ελεύθερο πράκτορα το επόμενο καλοκαίρι. Οι Καταλανοί προειδοποίησαν τον Γάλλο είτε να υπογράψει νέα σύμβαση είτε να φύγει τον Ιανουάριο.

Ο διευθυντής Barca Xavi Hernandez έχει παγώσει Dembele έξω από την ομάδα του στα πρόσφατα παιχνίδια τους. Μένει να δούμε αν θα επιμείνει στην απόφασή του ή θα επανεντάξει το εξτρέμ στην ομάδα του.