Βαρκελώνη για να μετακινήσετε το γήπεδο για 2023-24 σεζόν

Οι γίγαντες της La Liga θα ξεκινήσουν την αναβάθμιση του Camp Nou αυτό το καλοκαίρι.

Η Βαρκελώνη θα παίξει εντός έδρας αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο — γνωστό και ως Estadi Olimpic Lluis Companys — στο Montjuic για τη σεζόν 2023-24.

Ο Πρόεδρος Joan Laporta και η δήμαρχος της πόλης Ada Colau εμφανίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Βαρκελώνης την Πέμπτη για να ανακοινώσουν την έναρξη του έργου «Espai Barca» — μια κίνηση για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του συλλόγου.

Η Βαρκελώνη θα ξεκινήσει την ανακαίνιση της πρώτης και δεύτερης βαθμίδας του Camp Nou αυτόν τον Ιούνιο, αφού το συμβούλιο χορήγησε στον σύλλογο οικοδομική άδεια την Πέμπτη με κόστος 6 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη βαθμίδα του Καμπ Νόου θα κατεδαφιστεί το καλοκαίρι του 2023. Η ανακαίνιση θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Στη συνέχεια, ο σύλλογος θα μεταβεί στο Ολυμπιακό Στάδιο για την εκστρατεία 2023-24. Ο χώρος χωρητικότητας 60.000 βρίσκεται νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης. Έχει φιλοξενήσει τελικούς του Copa del Rey και αγώνες ισπανικών εθνικών ομάδων.

Το έργο θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ και η υλοpiοίησή του θα διαρκέσει piερίpiου τέσσερα έτη.

Η Βαρκελώνη θα μπορούσε να επιστρέψει στο Camp Nou για την εκστρατεία 2024-25, αλλά οι αγώνες θα παιζόντουσαν μόνο με χωρητικότητα 50%.

Οι Μπλαουγκράνα θα μετονομάσουν επίσης το στάδιο τους σε «Spotify Camp Nouo» μετά την ανακοίνωση μιας «μακροπρόθεσμης» συμφωνίας με το Spotify τον Μάρτιο. Ο γίγαντας του streaming θα χρηματοδοτήσει τα πουκάμισα των ανδρών και των γυναικών της ομάδας την επόμενη σεζόν.