Βαρκελώνη ανακοινώνουν τη δήλωσή τους σχετικά με την Super League

Ως μέρος της αντίδρασης στη δημιουργία της Super League, η FC Barcelona δημοσίευσε τελικά την επίσημη δήλωσή της επί του θέματος.

Μετά την αντίδραση της Joan Laporta στο Super League, η FC Barcelona μόλις δημοσίευσε την επίσημη δήλωσή της. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Μπλαουγκράνα βρίσκονται σε τρομερή οικονομική κατάσταση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια τεράστια αλλαγή όσον αφορά τον προϋπολογισμό τους. Η Ευρωπαϊκή Super League είναι μια ιδέα που θα τους είχε δώσει μια ένεση 350 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι μυστικό ότι θα μπορούσε να σώσει αποτελεσματικά την οικονομία τους χωρίς αμφιβολία.

Αυτός είναι ο λόγος που συμφωνούν απόλυτα με τον Florentino Perez για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ωστόσο, επιβεβαίωσαν επίσης ότι η απόφαση να δημοσιοποιηθεί ήταν ίσως επισπευσμένη. Όπως είπαμε και πριν, ο καταλανικός σύλλογος θα αφήσει αυτή την απόφαση να συμπεριλάβει τον σύλλογο στο τουρνουά αποκλειστικά στους συνεργάτες. Αλλά εξέφρασαν τη θέση τους που υποστηρίζει πλήρως τον Φλορεντίνο Περέζ.

Τι είπε η Μπαρτσελόνα;

Αυτό είναι μέρος των όσων έγραψε η Βαρκελώνη στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Η FC Barcelona συμμερίζεται την άποψη των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων και ακόμη περισσότερο δεδομένου του σημερινού κοινωνικοοικονομικού κλίματος, ότι υπάρχει ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα εγγυώνται την οικονομική βιωσιμότητα και τη σκοπιμότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου από την τη βελτίωση του προϊόντος που προσφέρεται στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο και με την εδραίωση και ακόμη και την αύξηση της βάσης των οπαδών πάνω στην οποία διατηρείται αυτό το άθλημα, η οποία είναι η βάση και η μεγαλύτερη δύναμή του.

«Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της FC Barcelona δέχτηκε, επειγόντως, την προσφορά να αποτελέσει μέρος, ως ιδρυτικό μέλος, της Super League, ενός διαγωνισμού που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας και της ελκυστικότητας του προϊόντος που προσφέρεται στους οπαδούς του ποδοσφαίρου και, ταυτόχρονα, και ως ένα από τα Οι πιο αναφαίρετες αρχές της FC Barcelona, αναζητούν νέες φόρμουλες αλληλεγγύης με την ποδοσφαιρική οικογένεια στο σύνολό της.»