Βίντεο: Το αστέρι της Τσέλσι Πούλισιτς ανοίγει στους αγώνες ψυχικής υγείας

Η Τσέλσι και οι ΗΠΑ Κρίστιαν Πούλισιτς έδωσε μια ειλικρινή περιγραφή των αγώνων που αντιμετώπισε ως ποδοσφαιριστής και πρόσωπο.

Ο Κρίστιαν Πούλισιτς συζήτησε τις δικές του εμπειρίες με την ψυχική υγεία και αποκάλυψε πώς τον βοήθησε η συνομιλία με έναν θεραπευτή.

Ο 22χρονος, ο οποίος έχει παίξει στη Γερμανία και την Αγγλία αντίστοιχα από την άφιξή του στην Ευρώπη το 2015, έχει ανοιχτεί για τους αγώνες ψυχικής υγείας του εν όψει των αγώνων προετοιμασίας της σειράς Mind Series της Τσέλσι εναντίον της Άρσεναλ και της Τότεναμ.

Το Mind — ένα αγγλικό φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας — θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από το The Mind Series για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση της ψυχικής υγείας καθώς η Αγγλία αναδύεται από την πανδημία COVID-19.

«Όταν είναι όλα πάνω σας, μπορεί πραγματικά να αισθάνονται σαν πολλά», δήλωσε ο Πούλισιτς στην Τσέλσι TV.

«Προσωπικά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προσέγγισα έναν θεραπευτή και δεν είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται.

«Είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να μιλήσεις για τον τρόπο που αισθάνεσαι. Μερικές φορές απλά εκφράζοντας πώς νιώθεις σε κάποιον άλλο μπορεί να σε βοηθήσει τόσο πολύ. Είναι κάτι που έχω κάνει προσωπικά και έχω δει άλλους ανθρώπους να κάνουν.

«Το να το βγάλεις από μέσα σου, μιλώντας γι’ αυτό είναι κάτι που μπορεί να πάει πολύ μακριά».

Ο Πούλισιτς πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολη περίοδος για πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε ένα καλό σύστημα υποστήριξης και τους ανθρώπους γύρω μου που μπορώ πάντα να βασίζομαι και να έχω μια συνομιλία για να.

«Προσωπικά, το να ζεις μόνος στην Ευρώπη ήταν δύσκολο μερικές φορές. Το να έχω κάποιον πάντα εκεί να μιλάω είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα, είναι αυτό που με πέρασε αυτή τη φορά.

«Να βγάζεις πράγματα από μέσα σου, να μιλάς στους συμπαίκτες σου και τους προπονητές σου γι’ αυτό — είναι επίσης άνθρωποι που ασχολούνται με παρόμοια πράγματα, οπότε όταν κάνεις αυτή τη συζήτηση καθαρίζει το μυαλό σου πολύ και νιώθεις πολύ πιο ελεύθερος όταν παίζεις.»