Ατλέτικο Μαδρίτης σφραγίζει ένα δραματικό δάνειο από τη Βαρκελώνη

Σε μια άγρια νύχτα για τρεις μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, η Ατλέτικο και η Βαρκελώνη ολοκλήρωσαν μια τριμερή συμφωνία στην οποία συμμετείχαν η Τσέλσι και η Σεβίλλη.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα σχεδόν δεν ολοκλήρωσαν την πιο συγκλονιστική συμφωνία μεταφοράς της χθεσινής προθεσμίας. Υπήρξαν πρώτες αναφορές από την L’Equipe του Antoine Griezmann που προσπαθούσε τα πάντα για να φύγει από την καταλανική λέσχη. Ο προφανής προορισμός του ήταν το Ατλέτικο Μαδρίτης, το μόνο κλαμπ που ήθελε σε αυτό το σημείο. Αλλά η επιστροφή του ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την έξοδο του Σαούλ Νίγκεζ στο Τσέλσι, μια άλλη συμφωνία που δεν ήταν εύκολο να ολοκληρωθεί. Δεδομένου ότι η Βαρκελώνη ήταν να απαλλαγούμε από το μεγαλύτερο μισθό μέσα στο σύλλογο και ένας επιθετικός παίκτης.

Ο Ronald Koeman αποφάσισε να κυνηγήσει έναν άλλο Ολλανδό παίκτη για το ρόστερ του: τον Luuk de Jong της Sevilla FC. Και οι τρεις υπογραφές ήταν συμφωνίες δανείου, αλλά η μία ήταν πιο δύσκολη από την άλλη. Η Μαρίνα Granovskaia αρνήθηκε να συμφωνήσει σε μια αμοιβή που απευθύνεται σε ένα από τα μέλη της οικογένειας του Σαούλ στις 23:00. Αυτή ήταν η εποχή που όλη η διαπραγμάτευση ήταν προφανώς μπλοκαρισμένη. Ο Matheu Alemani δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβαινε, όλα κατέρρευσαν όταν οι συμφωνίες έγιναν και από τις τρεις πλευρές.

Γιατί η Μπαρτσελόνα ξεφορτώνεται τον Γκρίζμαν;

Τελικά, τα χαρτιά και των τριών παικτών έφτασαν πριν τα μεσάνυχτα και η La Liga τα δέχτηκε όλα πριν ελέγξει για τυχόν παρατυπίες. Μόλις εγκρίθηκε το καθένα από αυτά, οι σύλλογοι ανακοίνωσαν όλες τις αφίξεις τους. Η Τσέλσι ήταν η πρώτη, η Ατλέτικο δεύτερη, και η Μπαρτσελόνα ήρθε τρίτη. Εκτός από το εμφανές θλιβερό επίπεδο επιδόσεων τα τελευταία δύο χρόνια, υπάρχει ένας κύριος λόγος που η Βαρκελώνη αποφάσισε να εκφορτώσει τον Griezmann. Είναι βασικά ο ίδιος λόγος που δεν μπόρεσαν να υπογράψουν πίσω τον Λίο Μέσι αφού τελείωσε το συμβόλαιό του.

Εντός του ανώτατου ορίου μισθού εντός του συλλόγου, ο Griezmann βρίσκεται στην κορυφή με €25 εκατομμύρια ανά σεζόν μετά τους φόρους. Η απαλλαγή από τον Γάλλο επιθετικό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώνουν 50 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν πριν από τους φόρους για έναν παίκτη. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει τα οικονομικά της FC Barcelona με τα αξιοθέατα τους που καθορίζονται στις πιθανότητες του επόμενου καλοκαιριού να υπογράψει Erling Haaland. Ο Griezmann θα παίξει για το Atletico Madrid ως ο δεύτερος παίκτης που προέρχεται από τον καταλανικό σύλλογο στη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Με την επικείμενη άφιξή του, μπορούμε ήδη να θεωρήσουμε τον Ατλέτικο έναν από τους κορυφαίους διεκδικητές τίτλου.