Ατλέτικο «έλλειψη δημιουργικότητας» στο αδιέξοδο Πόρτο, παραδέχεται Oblak

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι Ισπανοί πρωταθλητές κατάφεραν να διασώσουν ένα σημείο στον εναρκτήριο αγώνα της ευρωπαϊκής εκστρατείας τους.

Ατλέτικο Μαδρίτης τερματοφύλακας Jan Oblak παραδέχθηκε την πλευρά του «έλειπε λίγο δημιουργικότητα» αφού πραγματοποιήθηκε σε ισοπαλία στο σπίτι από το Πόρτο.

Το σκορ 0-0 απέχει πολύ από το να πει όλη την ιστορία, καθώς και οι δύο πλευρές είχαν πολλές πιθανότητες και το Πόρτο μάλιστα παραβίασε την άμυνα του Ατλέτικο, αλλά ο στόχος αποκλείστηκε.

Ο Mehdi Taremi ήταν σε θέση να βρει το πίσω μέρος του διχτυού με 10 λεπτά αριστερά στο ρολόι, αλλά μια επιταγή VAR αποκάλυψε ότι είχε χειριστεί την μπάλα πάνω από τη γραμμή.

Οι κάτοχοι τίτλων της La Liga είναι πλέον χωρίς νίκη στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια στο Champions League, ενώ επίσης δεν κατάφεραν να κερδίσουν το εναρκτήριο παιχνίδι στο διαγωνισμό για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

«Το Πόρτο ήταν πολύ καλό στο παιχνίδι, μας έλειπε λίγη δημιουργικότητα και είχαμε λίγες ευκαιρίες, όταν παίζετε ενάντια σε μια ομάδα που θέλει να παίξει στον πάγκο πάντα δύσκολο», δήλωσε ο Oblak μετά τον αγώνα, ανά ESPN.

«Ο [μη επιτρεπόμενος] στόχος τους προήλθε από ένα μεγάλο λάθος από εμάς, ευτυχώς έχουμε VAR και έδωσαν το χάντμπολ, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να αποφύγουμε τέτοιους φόβους».

Ο διευθυντής Diego Simeone πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.

«Θα είναι μια σύνθετη ομάδα, ο Milan κέρδισε 2-1 στο Λίβερπουλ και κατέληξε να χάσει, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει ή χάσει, είναι σαφές ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι ανταγωνιστικά.

«Πρέπει να επιταχύνουμε το παιχνίδι μας, να παράγουμε περισσότερη ένταση στο κέντρο και μπροστά, και θα εργαστούμε για να το βρούμε.»