Απόρριψη μήνυσης για βιασμό από δικαστή των ΗΠΑ

Οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση απορρίφθηκαν μετά από επανειλημμένη χρήση απόρρητων εγγράφων.

Ένας περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ απέρριψε μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Τζένιφερ Ντόρσι απέρριψε την αγωγή της Κάθριν Μαγιόργκα, δηλώνοντας ότι η χρήση εμπιστευτικών εγγράφων είναι ο λόγος πίσω από την απόρριψη της υπόθεσης.

Μια γραπτή ετυμηγορία του δικαστή αναφέρει: «Η Μαγιόργκα χάνει την ευκαιρία της να συνεχίσει την υπόθεση και προσπαθεί να ξεδιαλύνει τη διευθέτηση ισχυρισμών οι οποίοι, από μόνες τους, εμπλέκουν σοβαρούς ισχυρισμούς εξαιρετικά προσωπικής φύσης.

«Αλλά υπό το πρίσμα του βάθους και του εύρους με το οποίο οι παράνομα αποκτημένες πληροφορίες έχουν κορεσθεί τους ισχυρισμούς της και άλλες αρχειοθέτησεις της —και πιθανόν τη μνήμη και τις αντιλήψεις της για βασικά γεγονότα— οποιαδήποτε άλλη κύρωση θα αποτελούσε ανεπαρκή θεραπεία.

«Τίποτα λιγότερο από μια απόλυση χωρίς προκατάληψη θα καθαρίσει τη χλόη που έχει διαπεράσει αυτή την υπόθεση από την έναρξη της και θα διατηρήσει την ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας».

Ο δικηγόρος της Μαγιόργκα, Λέσλι Στόβαλ, είχε λάβει έγγραφα σχετικά με την υπόθεση από τον δημιουργό του FootballLeaks Rui Pinto. Ωστόσο, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι τα έγγραφα ήταν εμπιστευτικά και προνομιακά, απορρίπτοντάς τα ως αποδεικτικά στοιχεία.

«Η επανειλημμένη χρήση κλεμμένων, προνομιακών εγγράφων από τη Stovall για τη δίωξη αυτής της υπόθεσης έχει κάθε ένδειξη κακής πίστης», πρόσθεσε ο δικαστής. «Και επειδή τα αρχεία δείχνουν ότι αυτός και η Μαγιόργκα έχουν εξετάσει εκτενώς αυτά τα έγγραφα και τα χρησιμοποίησαν για να διαμορφώσουν την ίδια τη βάση των ισχυρισμών της Μαγιόργκα, απλά η απόρριψη του Stovall δεν θα καθαρίσει την προκατάληψη από την κακή χρήση τους.»