ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Δύσκολα θα υπάρξει άλλος Ρονάλντο ή Μέσι»

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα Isaias μίλησε για το τι χρειάζεται για να ακολουθήσει κάποιος στα βήματα του Cristiano Ronaldo και του Lionel Messi.

Ο Isaias Marques Soares άφησε το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που έπαιξε στην Premiership. Το 1995, η Coventry City άρπαξε τον Isaias από τη Benfica για να αποτρέψει την υποβιβασμένη ομάδα.

Ωστόσο, το αγγλικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ’90 ήταν αρκετά διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα. Ο δημιουργικός μέσος αγωνίστηκε να χωρέσει σε μια ομάδα που έπαιξε ένα πολύ άμεσο και αυστηρό στυλ ποδοσφαίρου. Στην πραγματικότητα, ο Ησαΐας χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο της Premiership ως «table tennis», δεδομένου ότι η μπάλα πηγαινοέρχεται από τους τερματοφύλακες.

Παρά το ξεκάθαρο ταλέντο του, ο Ησαΐας εγκατέλειψε την αγγλική κορυφαία πτήση μετά από καυγά με τον μάνατζερ Γκόρντον Στράχαν, αλλά όχι πριν ολοκληρώσει 12 εμφανίσεις και δύο γκολ για το Κόβεντρι.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν στην Μπενφίκα που ο Ησαΐας επέδειξε την αληθινή του τάξη. Με 71 γκολ σε 178 εμφανίσεις, ο Βραζιλιάνος κέρδισε το παρατσούκλι του ‘The Wild Prophet’ στην Πορτογαλία. Γνωστός για το εξαιρετικό δεξί του πόδι και την εντυπωσιακή σωματική διάπλαση, ο Ησαΐας ήταν πάντα εργατικός. Παρά την τεράστια επιτυχία του, ο πρώην παίκτης παραμένει ταπεινός και γνωρίζει ότι τα επιτεύγματά του προήλθαν από τις ώρες που πέρασε δουλεύοντας εντός και εκτός γηπέδου.

Στην πραγματικότητα, ο Βραζιλιάνος μέσος μας θύμισε τον Κριστιάνο Ρονάλντο όταν μας είπε ότι ζούσε μόνο για το ποδόσφαιρο. Ο Ησαΐας αποκάλυψε ότι στις μέρες του ποδοσφαιριστή του, εξασκούνταν κρυφά μακριά από τις εγκαταστάσεις του συλλόγου όλη τη νύχτα. Δεδομένου ότι ο Cristiano ήταν έφηβος όταν ο Isaias έπαιξε στην Πορτογαλία, ίσως αντλούσε κάποια έμπνευση από τον «Προφήτη» της Benfica.

«Δούλεψα στο κλαμπ και έξω από αυτό επίσης. Δεν μπορούσα να εκθέσω τον εαυτό μου οπουδήποτε επειδή εκπροσωπούσα την Μπενφίκα, αλλά γνώριζα ότι χρειαζόμουν τις φυσικές μου ικανότητες για να πετύχω. Έτσι συμμετείχα σε πολλούς υπόγειους αγώνες για να ανέβω στο γήπεδο και να χτίσω την ιστορία μου».

Ησαΐας για τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά

Ο πρώην Βραζιλιάνος μέσος μίλησε για το πόσο σημαντικοί ήταν κάποιοι παίκτες για τους συλλόγους τους. Ως εκ τούτου, φυσικά κατέληξε να αναφέρει δύο από τα καλύτερα δυνατά παραδείγματα.

«Υπάρχουν παίκτες παντού, αλλά πολλοί από αυτούς δεν κάνουν τη διαφορά. Υπάρχει ο Κριστιάνο, που έχει κάνει πολλά για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, πολλά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένας λαμπρός παίκτης, αλλά μπαίνει στο στάδιο της αποσύνθεσης. Υπάρχει επίσης ο Μέσι, η Βαρκελώνη τον χρειάζεται αυτή τη στιγμή, αλλά επίσης αποτυγχάνει να λύσει τα προβλήματά τους».

Παρ ‘όλα αυτά, ο Isaias πιστεύει ότι παίκτες όπως ο Ronaldo και ο Messi είναι δύσκολο να βρεθούν. Στην πραγματικότητα, ο Βραζιλιάνος είπε ότι αν και οι καλοί παίκτες θα είναι πάντα εκεί, θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να ταιριάζει με το μεγαλείο του.

«Είμαι σίγουρος ότι θα γεννηθούν κι άλλοι. Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι τόσο μεταδοτικό που το μωρό είναι στη μήτρα της μητέρας και ήδη κλωτσάει. Έχουμε μερικούς ταλαντούχους παίκτες εδώ στη Βραζιλία αλλά για να φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο.

«Αν το σημερινό ποδόσφαιρο ήταν όπως στην εποχή του Πελέ και του Ζίκο, θα έδινα μια γνώμη [για το ποιος παίκτης θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Ρονάλντο ή Μέσι]. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι πολύ φυσικό, πολύ απαιτητικό. Η πίεση και οι προσδοκίες σε έναν ποδοσφαιριστή είναι πολύ μεγάλη. Είναι δύσκολο να σκεφτείς κάποιον που θα μπορούσε να πετύχει όσο και αυτός».