Αποκάλυψε: Οι απαιτήσεις της σύμβασης του Lionel Messi από τη Βαρκελώνη

Η εικόνα της Αργεντινής τερμάτισε την 21-ετή παραμονή του στο Καμπ Νόου μετά από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις συμβολαίου.

Νέες λεπτομέρειες έχουν προκύψει από το συμβόλαιο του Lionel Messi στη Βαρκελώνη το 2020.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε κοντά στην εξασφάλιση μιας νέας συμφωνίας στη Βαρκελώνη αρκετές φορές. Ωστόσο, οι αποτυχημένες διαπραγματεύσεις με την ιεραρχία του συλλόγου τελικά άνοιξαν το δρόμο για την κίνησή του σοκ στο Παρί Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα με τον El Mundo, ο Μέσι ζήτησε να παρατείνει το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια στη Βαρκελώνη. Ωστόσο, ο σύλλογος δεν κατάφερε να εκπληρώσει δυο από τα εννέα αιτήματά του για υπογραφή νέας συμφωνίας.

Εκτός από τη σημαντική αύξηση του μισθού, Μέσι ζήτησε από το σύλλογο να πληρώσει τυχόν πρόσθετους φόρους που επιβάλλονται από την ισπανική κυβέρνηση.

Η εικόνα της Αργεντινής ήθελε επίσης ο σύλλογος να συνεχίσει να προσλαμβάνει τον προσωπικό του βοηθό, Πέπε Κόστα, του οποίου η απόλυση ήταν μεταξύ των προγραμματισμένων περικοπών του συλλόγου για την περίοδο μετά την πανδημία.

Ο Messi ζήτησε επίσης από τη λέσχη ιδιωτικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, καθώς και ειδικά ιδιωτικά κουτιά για τις οικογένειές του και του Luis Suarez στο Camp Nou.

Ο Αργεντινός διεθνής μισθός μειώθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του στη Βαρκελώνη μετά την πανδημία. Για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ο Μέσι φέρεται να απαίτησε τον πλήρη μισθό του συν επιτόκιο τριών τοις εκατό.

Τελικά η Βαρκελώνη συμφώνησε σε όλες τις παραπάνω απαιτήσεις και πλήρωσε τον αδελφό του Μέσι, Rodrigo, μια ειδική επιτροπή για τις διαπραγματεύσεις με τον Ansu Fati.

Ωστόσο, ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να οριστικοποιήσει τη σύμβαση λόγω της απόρριψης δύο υπόλοιπων αιτημάτων.

Ο Μέσι απαίτησε ένα μπόνους ανανέωσης €10 εκατ., το οποίο αποκλείστηκε από τον σύλλογο λόγω έλλειψης κεφαλαίων. Ήθελε επίσης ο σύλλογος να μειώσει τη ρήτρα απελευθέρωσής του από 700 εκατ. ευρώ σε €10.000, κάτι το οποίο ο Barca θεώρησε επίσης απαράδεκτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μέσι πίεσε για μετακόμιση από τη Βαρκελώνη μετά τις ανεπιτυχείς συνομιλίες. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να αποχωρήσει από το σύλλογο παρά μόνο ένα χρόνο αργότερα, όταν τελικά εντάχθηκε στο PSG.