Αντρέι Σεφτσένκο απολύθηκε μετά την έναρξη εφιάλτη ως διευθυντής της Γένοβας

Η Ιταλική πλευρά επιβεβαίωσε την αναχώρηση του διευθυντή, μόλις δύο μήνες μετά τον διορισμό του.

Το δίμηνο ξόρκι του Αντρέι Σεφτσένκο ως μάνατζερ της Γένοβας έληξε επίσημα μετά από κακή πορεία αποτελεσμάτων.

Ο πρώην αρχηγός της Ουκρανίας υπέγραψε συμφωνία διάρκειας δύο ετών στις 7 Νοεμβρίου για την αντικατάσταση του απολυμένου Davide Ballardini στο Στάδιο Luigi Ferraris για τον πρώτο του διευθυντικό ρόλο σε επίπεδο συλλόγων.

Ωστόσο, η εταιρική σχέση αποδείχθηκε άκαρπη. Ο Σεφτσένκο ισχυρίστηκε μόνο μία νίκη από τα 11 παιχνίδια που ήταν επικεφαλής, διακανονίζοντας τρεις ισοπαλίες και έχασε επτά φορές. Η έλλειψη αποτελεσμάτων είδε τη Γένοβα να γλιστρήσει από την 17η στην 19η θέση στον πίνακα Serie A, πέντε μονάδες μακριά από την ασφάλεια.

Η τελική εμφάνιση του Σεφτσένκο στον πάγκο της Γένοβας ήταν στην ήττα 3-1 της Τετάρτης με 3-1 στην πρώην Λέσχη Μίλαν στα τελευταία 16 του Coppa Italia, η οποία πήγε στην παράταση του χρόνου στο Σαν Σίρο.

«Η Γένοβα Cfc ανακοινώνει ότι ο προπονητής Αντρέι Σεφτσένκο απαλλάχθηκε από τη θέση του. Η Λέσχη ευχαριστεί τον προπονητή και το προσωπικό του για τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες», διαβάστε μια δήλωση.

Οι προπονητές της Γένοβας Αμπντουλάι Κόνκο και Ρομπέρτο Μουργκίτα, πρώην ποδοσφαιριστές της Serie A, θα αναλάβουν καθήκοντα πρώτης ομάδας μέχρι να διοριστεί μόνιμος αντικαταστάτης του Σεφτσένκο.

Αναφορές έχουν συνδέσει πρώην Hertha BSC και Στουτγάρδη αφεντικό Bruno Labbadia με τη δουλειά του διευθυντή πρόσφατα.

Γένοβα επιστροφή στη δράση το βράδυ της Δευτέρας μακριά στη Φιορεντίνα στη Serie A.