«Αναρωτιέμαι «— Η Μέντυ εξομολογείται για τον Μπάλον Ντ’ Ορ

Οι διεθνείς της Σενεγάλης δεν μπαίνουν στη λίστα των 30 αντρών Ballon d’Or παρά το λαμπρό ξεκίνημα της ζωής τους στο Τσέλσι.

Ο Edouard Mendy ομολόγησε ότι αναρωτιέται αν θα είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των 30 αντρών Ballon d’Or αν έπαιζε για τη γαλλική εθνική ομάδα.

Παρά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην επιτυχία του Chelsea Champions League την περασμένη σεζόν, το France Football δεν πρότεινε την Mendy για το Ballon d’Or. Στην πραγματικότητα, ο Gianluigi Donnarumma ήταν ο μόνος τερματοφύλακας στην λίστα των 30 ατόμων.

Η απόφαση του γαλλικού καταστήματος άφησε τους 29χρονους συμπαίκτες της Σενεγάλης Sadio Mane και Kalidou Koulibaly να εντυπωσιάζουν. Ακόμη και ο συμπαίκτης του Blues Antonio Rudiger έμεινε έκπληκτος, ειδικά αφού ο τερματοφύλακας έδωσε στους οπαδούς μια υπενθύμιση της ποιότητάς του με μια πρόσφατη απόδοση που κερδίζει αγώνες εναντίον του Mίλτον.

«Είναι κάτι που με παρακινεί και με ωθεί να δουλέψω. Ειλικρινά, αναρωτιέμαι», είπε ο Mendy στο Canal Plus.

«Αν είχα παίξει για τη Γαλλία και είχα λάβει μέρος στο ευρώ, θα είχαμε αυτή τη συζήτηση και αυτή την αντανάκλαση;»

Ανεξάρτητα από το γεγονός, Mendy συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν εντυπωσιάζοντας στο στόχο Chelsea.

Ο Γάλλος Σενεγαλέζος έχει κρατήσει εννέα καθαρά φύλλα σε 15 εμφανίσεις σε όλους τους διαγωνισμούς και έχει παραχωρήσει μόνο έξι γκολ.