Αμπράμοβιτς στέλνει ένα μήνυμα στους οπαδούς της Τσέλσι πάνω από το σχέδιο Super League

Αφού η Τσέλσι απέσυρε την υποστήριξή τους για την Ευρωπαϊκή Super League, ο Αμπράμοβιτς και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και το συμβούλιο της Τσέλσι εξέφρασαν τη βαθιά λύπη τους στους υποστηρικτές για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Super League.

Οι Μπλουζ είχαν εγγραφεί ως ένα από τα 12 ιδρυτικά κλαμπ για τον διαγωνισμό αποσχισθέντος. Λόγω της έντονης δημόσιας αντίδρασης, ωστόσο, απέσυραν την υποστήριξή τους μαζί με πέντε άλλες πλευρές της Πρέμιερ Λιγκ.

Τώρα ο Αμπράμοβιτς αποκάλυψε ότι η Τσέλσι είχε «έντονες ανησυχίες» σχετικά με την Super League και ορκίστηκε να είναι πιο διαφανής με τους οπαδούς στο μέλλον.

«Ο ιδιοκτήτης και το διοικητικό συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea θα ήθελε να απευθυνθεί στους υποστηρικτές της Chelsea σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες», διάβασε η επιστολή.

«Έχουμε πάρει χρόνο από τότε που αποχωρήσαμε από την ESL για να μιλήσουμε απευθείας με διάφορες ομάδες υποστηρικτών και να ακούσουμε τις απόψεις και τις ανησυχίες τους.

«Φιλοδοξία μας με την Chelsea Football Club ήταν πάντα να τον κάνουμε τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο, τόσο στο γήπεδο όσο και στον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε, και να δώσουμε πίσω στην κοινότητα από αυτό.

«Η κοινή απόφαση για ένταξη στην ESL οδηγήθηκε από την ίδια φιλοδοξία. Όταν κατέστη σαφές ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί ένα νέο πρωτάθλημα, δεν θέλαμε η Chelsea FC να χάσει την ευκαιρία να παίξει σε ένα τέτοιο δυνητικά εξέχον πρωτάθλημα, ούτε θέλαμε να διακινδυνεύσουμε το Club να μείνει πίσω από τους κοντινότερους Αγγλικούς και Ευρωπαίους αντιπάλους μας σε ανταγωνιστικούς όρους.

«Ως Λέσχη, δεσμευόμαστε για έναν ανοιχτό και τακτικό διάλογο με τους οπαδούς μας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, λόγω χρονικών περιορισμών και περιορισμών εμπιστευτικότητας, αυτό δεν επιτεύχθηκε.

«Όσον αφορά τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν μετά την ανακοίνωση, η Λέσχη έκανε ένα βήμα πίσω για να ακούσει και να μιλήσει με υποστηρικτές.

«Μετά από αυτές τις συνομιλίες και λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά ισχυρές απόψεις κατά της πρότασης, επαναξιολογήσαμε την αρχική μας απόφαση και αποφασίσαμε ότι δεν θέλαμε να είμαστε μέρος αυτού του πρωταθλήματος.

«Αναγνωρίζουμε επίσης το συναίσθημα που είχε εκφραστεί σχετικά με το αν η ESL βασίστηκε αρκετά σθεναρά στην αθλητική αξία. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είχαμε έντονες ανησυχίες από την αρχή και ήμασταν σίγουροι ότι θα είχε αντιμετωπιστεί κατά τη διάρκεια μιας περαιτέρω διαδικασίας διαβούλευσης με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, μαζί με άλλες έννοιες της πρότασης για τις οποίες είχαμε επιφυλάξεις.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να προστατεύσουμε μια δομή που επιτρέπει σε όλους τους συλλόγους, τους παίκτες και τους υποστηρικτές να ονειρεύονται και να επιτύχουν επιτυχία.

«Αναγνωρίζουμε ότι θα έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα πριν από την ένταξη στην ομάδα. Ο Ιδιοκτήτης και το Διοικητικό Συμβούλιο κατανοούν ότι η συμμετοχή της Λέσχης σε μια τέτοια πρόταση ήταν μια απόφαση που δεν έπρεπε να έχουμε λάβει. Είναι μια απόφαση για την οποία μετανιώνουμε βαθύτατα.

«Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην απόφαση απόσυρσης ήταν η πιθανή ζημία στη φήμη του συλλόγου και η εργασία σε καλούς σκοπούς. Τόσες προσπάθειες έχουν καταβληθεί για την κοινωνική εργασία εκτός γηπέδου τα τελευταία 17 χρόνια, και υπήρχε ο κίνδυνος όλες οι προσπάθειες της Λέσχης που κατευθύνθηκε από τον Ιδιοκτήτη για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού, της ομοφοβίας και άλλων διακρίσεων συμπεριφορών θα χαθούν.

«Δεν μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε τις σημαντικές προόδους που έχουμε σημειώσει σε αυτούς τους τομείς, ούτε το ζωτικό και συνεχιζόμενο έργο του Ιδρύματος Τσέλσι σε άλλους τομείς των κοινοτήτων μας.

«Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Τσέλσι είναι πρωτίστως ένας σύλλογος που έχει τις ρίζες του στην παράδοση και την κοινότητα. Είμαστε επίσης μια φιλόδοξη λέσχη, και πάντα προσπαθούσαμε να είμαστε οι καλύτεροι. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε και ενίοτε να αναλαμβάνουμε κινδύνους.

«Πάντα καλωσορίζουμε μια συζήτηση σχετικά με το πώς αναπτύσσουμε εμείς ως σύλλογος και αντιμετωπίζουμε αυτές τις νέες προκλήσεις. Πρέπει να υπάρχουν περιθώρια για διαφωνίες, συζητήσεις καθώς και λάθη, και πρέπει να δώσουμε ο ένας στον άλλο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, και να καταλάβουμε ότι όλοι έχουμε το καλύτερο συμφέρον της Λέσχης στην καρδιά μας.

«Τα λάθη είναι αναπόφευκτα, αλλά είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζουμε αυτά τα λάθη και να προχωρούμε από κοινού, γεγονός που μας καθιστά ισχυρούς ως λέσχη και κοινότητα.

«Η Λέσχη προσπαθεί πάντα να είναι ανοιχτή και διαφανής με τους υποστηρικτές της, και παραμένουμε αφοσιωμένοι σε αυτό στο μέλλον και θα αναλάβουμε δράσεις για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των υποστηρικτών που έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα.

«Ως εκ τούτου, η Λέσχη ανανεώνει τη δέσμευσή της να ακούσει και να συνεργαστεί με τους υποστηρικτές της πολύ καλύτερα στο μέλλον. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα διευθύνει διαβουλεύσεις με ομάδες υποστηρικτών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με νέους μηχανισμούς ή δομές που αναπτύσσουν και διασφαλίζουν την εκπροσώπηση των οπαδών στο έργο της Λέσχης.

«Η Λέσχη ζητά, ωστόσο, να διεξαχθεί αυτός ο διάλογος με σεβασμό. Δεν είναι αποδεκτή η κατάχρηση την οποία ορισμένοι εκπρόσωποι των συλλόγων υπήρξαν κατά τις τελευταίες ημέρες. Ο αντισημιτισμός, ο σεξισμός, ο ρατσισμός και οι απειλές βίας δεν έχουν καμία θέση στην κοινότητά μας ούτε σε αυτή τη συζήτηση. Ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσετε να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει σεβαστός τόνος, ακόμα και όταν διαφωνούμε.

«Η Τσέλσι έχει μια πολύ πλούσια ιστορία, και γνωρίζουμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που συμμετέχουμε σε αυτό. Η Λέσχη ήταν εδώ πριν από εμάς, και θα είναι εδώ για πολύ καιρό μετά από εμάς. Δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε όσο πιο επιτυχημένοι μπορούμε σήμερα, καθώς και να οικοδομήσουμε για το μέλλον.

«Ο Ιδιοκτήτης και το Διοικητικό Συμβούλιο σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας προς τη Λέσχη.»