Αμπράμοβιτς κάνει προσωπική όρκο να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ρατσισμού

Ο Roman Abramovich έμεινε αηδιασμένος από τη φυλετική κακοποίηση στον Reece James και είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει επιπλέον προσπάθειες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ρατσισμού.

Ο ιδιοκτήτης Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς έστειλε μήνυμα σε όλους τους παίκτες της Τσέλσι και δήλωσε την πρόθεσή του να κάνει ό, τι μπορεί για να πολεμήσει τον ρατσισμό.

Αυτό έρχεται μετά τον υπερασπιστή Blues Reece James υπέστη πρόσφατα φυλετική κακοποίηση μέσω social media την Παρασκευή. Ο 21χρονος μοιράστηκε εικόνες κάποιων ρατσιστικών μηνυμάτων που έλαβε μέσω του Instagram προσθέτοντας ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Προώθησε την άμεση αναχώρηση από την Τσέλσι, η οποία έδειξε την υποστήριξή τους στον παίκτη, απελευθερώνοντας μια δήλωση αλληλεγγύης.

Η Daily Mail αναφέρει τώρα ότι ο Αμπράμοβιτς είναι έτοιμος να προχωρήσει περισσότερο και είναι ακόμη πρόθυμος να χρηματοδοτήσει κάθε προσπάθεια που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έστειλε εξατομικευμένα μηνύματα σε όλους τους παίκτες του συλλόγου λίγο πριν την προπόνηση τη Δευτέρα.

«Είμαι συγκλονισμένος από τη ρατσιστική κακοποίηση που στοχεύει στον Reece στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «, γράφει.

«Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον σύλλογο μας ούτε στην κοινωνία μας. Ο σύλλογος μας είναι αφοσιωμένος στην καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και όλων των μορφών διακρίσεων».

Μόλις χθες, η Manchester United έπρεπε επίσης να εκδώσει μια δήλωση όταν το Rashford υπέστη παρόμοια κατάχρηση.

Το θέμα του ρατσισμού έχει αυξηθεί την περασμένη εβδομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι καιρός να ληφθούν τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για να περιορίσουν τη δειλία από τα «online trolls».