Αμπράμοβιτς εξηγεί αδίστακτη φιλοσοφία του τσεκούρι στο Τσέλσι

Καθώς περνάει από το 14ο μάνατζερ του στο Τσέλσι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς περιέγραψε την αδίστακτη φιλοσοφία του τσεκουριού στο σύλλογο.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα είναι πάντα γνωστός ως ο πιο ανυπόμονος ιδιοκτήτης κλαμπ στον κόσμο λόγω του υπόβαθρου του στο Τσέλσι. Ως Ρώσος ολιγάρχης, έχει μια αδίστακτη φιλοσοφία που μετέφρασε από την επιχείρησή του στην ποδοσφαιρική του ομάδα. Από τότε που πήρε τον έλεγχο της ομάδας το 2002, ο άνθρωπος ποτέ δεν είχε καμία υπομονή για μάνατζερ που δεν του παίρνουν αποτελέσματα. Ο Τόμας Τούσελ είναι ο 14ος προπονητής υπό την κυριαρχία του από τότε.

Αλλά όλη η κριτική που δέχεται είναι κάτι που δεν τον πειράζει όσο η επιτυχία παραμένει στην Τσέλσι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Blues ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του 21ου αιώνα. Κέρδισαν το UEFA Champions League μια φορά, και το Europa League δύο φορές από τότε που ήταν ιδιοκτήτης του συλλόγου. Στο εγχώριο μέτωπο, οι Μπλουζ κερδίζουν ήδη πέντε Πρέμιερ Λιγκ, πέντε Κύπελλα FA, τρία Λιγκ Κύπελλα και δύο Κοινοτικές Ασπίδες κάτω από το σίδερο του πρώτα.

Ο Ρόμαν εξηγεί λεπτομερώς τη φιλοσοφία του.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη με τον Forbes, ο Αμπράμοβιτς είπε: «Ο πολιτισμός της Τσέλσι είναι σίγουρα επικεντρωμένος στην απόδοση, είναι ταυτόχρονα υποστηρικτικός, περιεκτικός και ποικίλος. Και τα δύο στοιχεία είναι κρίσιμα για την επιτυχία μας και το ένα δεν λειτουργεί χωρίς το άλλο. Νομίζω ότι είμαστε ρεαλιστές στις επιλογές μας. Και είμαστε άνετοι να κάνουμε τις σωστές αλλαγές την κατάλληλη στιγμή για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες μας. Ελπίζω να αναφέρει επίσης κάτι για τη σαφήνεια της μακροπρόθεσμης φιλοδοξίας του συλλόγου. Όσοι συμμετέχουν κατανοούν τους στόχους τόσο στο γήπεδο όσο και τον ευρύτερο θετικό ρόλο που διαδραματίζει ο σύλλογος στην κοινότητα.

«Οι φιλοδοξίες είναι τόσο αληθινές όσο ήταν όταν πρωτοέγινα ιδιοκτήτης», πρόσθεσε ο Αμπράμοβιτς. «Ελπίζω ότι αυτό μπορεί να φανεί μέσα από το έργο που κάνουμε εντός και εκτός γηπέδου τα τελευταία 17 χρόνια. Νομίζω ότι τα τρόπαια μιλούν από μόνα τους και δείχνουν τι έχουμε καταφέρει ως λέσχη αυτά τα χρόνια. Στόχος μου είναι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τρόπαια και να χτίζουμε για το μέλλον».