«Αιματηρή καλή νίκη» Robbie Fowler εντυπωσιασμένος από τις αποφάσεις μεταφοράς της Λίβερ

Οι Κόκκινοι έκαναν μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές που έγιναν ποτέ προσθέτοντας τον Darwin Nunez στην περίτεχνη ομάδα τους.

Ο θρύλος του Λίβερπουλ Ρόμπι Φάουλερ υποστήριξε τους Κόκκινους να πουλήσουν τον Σάντιο Μάνε και να τον αντικαταστήσουν με τον Ντάρβιν Νούνιεζ

Η πλευρά του Γιούργκεν Κλοπ θα έχει νέο φόργουορντ στις τάξεις της την επόμενη σεζόν, αφού σφραγίσει μια μεγάλη κίνηση για τον Νούνιεζ. Το πρώην αστέρι της Μπενφίκα εντάχθηκε στους Κόκκινους με αρχική αμοιβή 75 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τα πιθανά πρόσθετα στο συμβόλαιό του μπορούν να φέρουν το συνολικό ποσό της αμοιβής σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας τον την πιο ακριβή υπογραφή του συλλόγου ποτέ.

Οι Κόκκινοι διαπραγματεύονται επίσης με τη Μπάγερν Μονάχου, που πιέζουν να υπογράψουν τον Sadio Mane. Μετά από δύο αποτυχημένες προσφορές, οι Βαυαροί σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζουν να υποβάλουν την τρίτη προσφορά τους, η οποία ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ εγγυημένα συν πρόσθετα 5 εκατ. ευρώ.

Λίβερπουλ θα χάσει μια κρίσιμη προς τα εμπρός αν αφήσει Mane φύγει αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Φάουλερ πιστεύει ότι η αντικατάσταση της διεθνούς κοινότητας της Σενεγάλης με έναν νεότερο forward είναι τελικά μια σοφή απόφαση.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει σχετικά με τη σκέψη στο Άνφιλντ, είναι ότι τίποτα δεν γίνεται βιαστικά. Τα πάντα αναλύονται, οι αποφάσεις λαμβάνονται με σχεδιασμό για χρόνια, όχι μήνες», δήλωσε ο Fowler στον The Mirror.

«Υπήρχε σαφώς ένας υπολογισμός που θα μπορούσε να πάρει Mane και (Mohamed) Salah να παίξει αυτή τη σεζόν χωρίς να συμφωνήσουν νέα συμβόλαια και όχι κάτω εργαλεία. Δούλεψε, ήταν μια από τις καλύτερες εποχές που είχαν ποτέ.

«Αλλά υπήρξαν υπολογισμοί. Αν δώσουν στον Μάνε τα χρήματα, πρέπει να τα δώσουν στον Σαλάχ, και μετά στον Βιργίλιο Βαν Ντίκ και στον Άλισον και σε όλους τους άλλους.

«Μπορείτε να δείτε τη σκέψη με τον Δαρβίνο Νούνιεζ. Ο Μάνε είναι 30, είναι 22. Η πώληση του Μάνε θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες, και ο Νούνιεζ κόστισε 80 εκατομμύρια λίρες. ΑΛΛΆ. Και αυτό είναι ένα σημαντικό αλλά.

«Πιθανότατα θα έχει λιγότερο από το μισό μισθό που ζητούσε ο Μάνε. Το οποίο κατά τη διάρκεια ενός πενταετούς συμβολαίου θα μπορούσε να τους σώσει όλους από τα επιπλέον 40 εκατομμύρια λίρες. Επιπλέον, δεν σπάει τη μισθολογική δομή.

«Βλέποντας το έτσι, η αντικατάσταση ενός 30χρονου με ένα 22χρονο, διατηρώντας παράλληλα τον οικονομικό σας οίκο σε τάξη είναι μια αιματηρή καλή νίκη για τη Λίβερπουλ… και είναι κάτι που πρέπει να ακολουθήσει (η Manchester) United.»