Αιγυπτιακή λέσχη χτυπά «αδαής» Todd Boehly για τον ισχυρισμό Mohamed Salah

Ο νέος ιδιοκτήτης της Chelsea συμπεριέλαβε το όνομα της Salah στα προϊόντα της ακαδημίας του συλλόγου.

Η πρώτη ομάδα του Μοχάμεντ Σαλάχ, Al Mokawloon, έχει χτυπήσει έξω στο Todd Boehly επειδή κατονομάζει τους Αιγύπτιους ως ένα από τα προϊόντα της ακαδημίας τους.

Ο Salah ήρθε μέσα από την ακαδημία του Al Mokawloon πριν κάνει το ντεμπούτο του στην ομάδα τον Μάιο του 2010.

Μετά από μια διετή περίοδο στην αιγυπτιακή πλευρά, ο Salah ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα με την FC Basel. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Τσέλσι, η οποία τον έστειλε σε δανειακές συμφωνίες στη Φιορεντίνα και τη Ρόμα, προτού συμφωνήσει για τη μόνιμη μετακίνησή του στην τελευταία πλευρά.

Μιλώντας για την ακαδημία της Τσέλσι, ο Todd Boehly είπε στην SALT: «Έχουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες στον κόσμο.

«Αν κοιτάξετε τι έχει αναπτύξει η ακαδημία μας, η ακαδημία μας είναι η Mo Salah, Kevin De Bruyne. Πιο πρόσφατα Τάμι Αβραάμ, Ρις Τζέιμς, Μέισον Μάουντ, Τρεβόχ Τσαλόμπα.»

Τα σχόλια προκάλεσαν μια μανιώδη απάντηση από την πρώτη ομάδα του Salah.

«Αυτό που λέει ο νέος ιδιοκτήτης της Chelsea δείχνει έλλειψη κατανόησης», έγραψε στο Facebook, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Al Mokawloon Mohamed Adel Fathi.

«Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για το Al Mokawloon Club και το αιγυπτιακό και αραβικό ποδόσφαιρο. Είναι τιμή μας που είναι ένας από τους γιους μας.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει την καριέρα του Salah και πώς ξεκίνησε μαζί μας, αλλά φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης της Chelsea είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που αγνοεί αυτές τις πληροφορίες».